banner25

Bedri bey bu işin uzamasının tek sebebi sizsiniz

17 Ekim 2013 Tarihinde Başakşehir Belediye Başkan yardımcısı Bedri Sinan Gül ile alakalı haber ihbar hattımıza ulaşan bazı şikayetler ile alakalı eşinizin Belediye ye bağlı bir kurumda işe alındığı iddiası ve kardeşleriniz şu an nerede çalışıyor sorularımıza cevap vermesi gerekirken bakın neler yaptı.

Bedri bey bu işin uzamasının tek sebebi sizsiniz
 İlk Önce Noterden İhtarname göndererek bize işimizi öğretmeye  yeltendi

Okurlarımızın haber ihbar hattımıza ulaştırdıkları bilgileri haber yapmadan önce b asın danışmanına ileterek cevapları olup olmadığını sormuştuk.Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın gazetenize karşı takındığı düşmanca tavırlardan dolayı basın danışmanı dönüş yapmadığı için biz de gayet masum olan iki sorumuzu www.basaksehirtimes.com haber portalımızda sorduk. Başkan yardımcısı Bedri Sinan Gül hakaret içermeyen sorularımıza sözlü veya yazılı cevap vermesi gerekirken bizimle hiçbir şekilde irtibata geçmeyip noter kanalı ile bize ihtarname göndererek gazetecilik mesleğini bize öğretmeye yeltendi. Hakaret dolu ihtarnamede beyan edilen taleplerini yerini getirmedik.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Vatan caddesinde Bulunan Emniyet Müdürlüğü Güvenlik şubeye giderek ifade verdik. Bu yetmedi. 2 tane basit soru sorduk diye tam ÜÇ YILDIR mağdur ediliyorduk.

Bu sefer Küçükçekmece Cumhuriyet savcılığında yaptığımız haber ile alakalı suç duyurusunda bulundu

Savcılık yaptığı incelemede yapılan haberi gazetecilik kapsamında olduğuna karar verdi.  Bu kapsamda yapılan suç duyurusu için KOVUŞTURMAYA YER olmadığına  hükmetti. Bedri Sinan Gül’ün Avukatı  bu kararı beğenmedi ve itiraz etti.

Küçükçekmece  9.Sulh Ceza mahkemesinde Savcılık kararına itiraz edildi         

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bedri Sinan Gül’ün  Yayın Grubumuza karşı  takındığı düşmanca tutumdan dolayı Küçükçekmece Cumhuriyet  Savcılığının LEHİMİZE verdiği kararı beğenemediği için 9.Sulh Ceza’da açtığı  davayı da KABETTİ.

Bedri Sinan Gül’ün Avukatı Hakan Karadaş bu sefer Küçükçekmece 13.Asliye Ceza Mahkemesinde cezalandırılmamız için aleyhimize dava açtı

Yaptığımız haberde hakaret olmadığı sadece kamuoyu adına halkı bilgilendirmek maksadı ile basit iki soru sorduğumuz için Davacı vekili Avukat  Hakan Karadaş’ın zorlama bir şekilde bizi cezaya çarptırıp yayı yapamaz hale getirmek için 13 asliye cezadan açtığı davayı da kaybetti. Peki bedri Sinan Gül vekiline tamam 2 MAHKEME VE SAVCILIK  BİZİ kusurlu buldu yeter demesi gerekmez miydi. Gerekirdi peki ne yaptılar bu sefer  de hem imtiyaz sahibimiz gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in  hem de yayın grubunuzun neşriyatçısı olan ÇETİNER GAZETECİLİK  aleyhine ayrı ayrı 20 BİN TT lik Manevi TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR.

Emniyet ,Savcılık,Mahkeme süreci tam 3 yıl sürdü maddi ve manevi kayıplarımız var

Ülkemizde yargılamanın ne kadar uzun ve yavaş olduğu biliniyor. 2013 de başlatılan dava süreci 2015’in son ayında bitti. Üç yıllık sürede onlarca defa işimizi gücümüzü bırakarak istene n belgeleri ve dillileri dosyalara sunmaya çalıştık ve saatlerce süren beklemelerle gazetecilik yapmamız gereken önemli bir vaktimizi davalar ile elimizden alan Bedri  Sinan Gül  bizi ciddi maddi ve manevi zararlar uğrattı.

Yargı bizi haklı bulup davaların tümünü red ettiğine göre şimdi tazminat davası açma sırası bizde değil mi   ? 

Bir avukatın ve belediye başkan yardımcısı makamına kadar ulaşan bir bürokratın gazeteci olarak hakaret içermeyen basit sorular sorduk diye hakkımızda maddi ve manevi cezaları çıkmayacağını bilmemelerini düşünmek saflık olur kansındayız.

Peki neden bu kadar çok dava açtılar

Bizim  aklımıza gelen tek şey Emniyet,Savcılık,ve mahkeme safhasının uzun ve meşakkatli  olduğunu  bilen Davacı ve vekili olan Avukatın amacı  gazetecilik yapacağımız bir vaktimizi  açtıkları davalara belge ve kanıt sunmakla ve mahkeme koridorlarında saatlerce beklemekle geçireceğimizi bildikleri için kaybedeceklerini bile bile hakkımızda sayısız dava açarak maddi ve manevi olarak bizi kayba uğratmayı düşündüler ve doğrusunu söylemek gerekirde  da bunu başardılar.

Hakkımızda açtıkları 40 Bin liralık Tazminat davasını bu seferde biz açacağız

Birçok dava açarak gazetecileri çalıştıramaz hale getirerek halkın gerçekleri  öğrenmesini engellemeye çalışan herkes yargı önünde hesabını  verecektir. Bedri Sinan Gül  siyasete girdiği zaman  bizim sorduğumuz basit iki sorunun daha ağırlarına muhatap olacağını bildiği halde  dava üstüne dava açarak bizi mağdur etti. ÜÇ YIL da yaşadığımız maddi ve manevi mağduriyet  40 bin liranın üstündedir. Ancak onların bizim aleyhimize açtıkları meblağı aşmamak adına bizde onların ALEYHİNE 40 bin TL lik dava açacağız.

Ak Parti  Başakşehir ilçe başkanlığına, İstanbul İl başkanlığına ve genel merkeze sesleniyoruz… Birisi Mevlüt Uysal’a ve yardımcılarına bir şey söylesin…Başakeşehir Belediye Başkan yardımcıları da başkanları gibi Kamuoyu adına yayıncılık yapan Basının eleştirilerine karşı  çok kaba ve sert hareket ediyorlar. Mevlüt Uysal  aleyhime açtığı davaların en sonuncusunu da 1 Temmuz 2015 de kaybetmişti. Davayı kazandıktan sonra  yardımcısını arayıp  haksız oldukları mahkeme kararı ile tescillendi bir diyecekleri  var mı yok mu diye sordum. Ama hiçbir dönüş yapma gereği duymadılar. Aynı şeyi bu seferde 2 Aralık  2015 de Bedri Sinan Gül’ün açtığı davayı  kaybettiği gün basın bürosunu aradık.  Bedri Sinan Gül’  ün helallik isteyip istemeyeceğin sorduk. Basın bürosu yetkilisi görüşüp size  dönüş yaparız dedi. Ancak 2 gün geçtiği halde dönüş olmayınca bu haberi yapma gereği doğdu.

Dava devam ederken  Bedri başkanın cenahında  soracağımız baya da soru birikmiş o sorularımızı bir kaç güne kadar netleştirip soracağız…

Umarız işimizin ana unsuru olan soru sorduk diye Bedri başkan yine dava açmaz …

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35