banner32

Baz istasyonu yapanlar Mobese dedi

Başakşehir Eylemşehir oldu demiştik ve bu kez de halka baz istasyonu yapılan yerde MOBESE kamera yeri yaıyoruz denilerek vatandaşa yanlış bilgi verildiği iddiası gündem de dolaşıyor...

Baz istasyonu yapanlar Mobese dedi
 
Geçtiğimiz üç yıl içerisinde, Başakşehir'in değişik yerlerinde, sessiz sedasız ve çoğunlukla geceleri temeller kazılıp, betonlar atılmaktaydı. Durumu soran vatandaşlara mobese çalışması yapıldığı şeklinde yanlış bilgi veriliyordu.
 
Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber  
İlçe sakinlerinin defalarca karşılaştığı bu uygulama Kayaşehir’de tekrarlanıyor. Konutlara, ortak yaşam alanlarına ve parklara oldukça yakın konumlandırılan baz istasyonları mahalle sakinlerinde tedirginlik yaratmakta, gündelik yaşamda sıklıkla görülen insan yaşamını ve toplum sağlığını hiçe sayan uygulamaların bir benzerini yaşadıklarını düşündürtmektedir.
 
Bu nedenle 29 ve 30 Eylül 2012 tarihlerinde bir araya gelen Kayaşehir sakinleri dakikalarca alkış tutarak ve sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, sorunlarını dinlemek üzere olay yerine gelen CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür KARABAT ve Başakşehir Belediye Meclisi CHP grubu üyesi Serdar BAYRAKTAR’a  "Bu alana baz istasyonu kurulum çalışmaları yapılıyor.
 
Burada yaşayan vatandaşlar sordukları zaman bizlere buraya köprü yapılıyor, mobese kurulacak gibi yalanlar söyleniyor. Baz istasyonu yapımında çalışan insanlar korktukları için çalışmalar gece geç saatlerde başlıyor gün ağarana kadar devam ediyor.

Baz istasyonu trafosunun yapıldığı yere yakın çok sayıda apartman var. Bu çalışma ileride bizi ve ailelerimizi etkileyeceği ve hatta kansere neden olacağı için bunun yapılmasını istemiyoruz. Baz istasyonu yapılınca bunu istemediğimiz için yıkacağız"
şeklinde konuştular.
 
CHP İlçe Başkanı Özgür KARABAT konunun takipçisi olacaklarını, Serdar Bayraktar ise konuyu önerge ile Belediye Meclis gündemine getireceklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35