banner32

Bayram Öncesinde Tatlıcılara Sıkı Denetim

Başakşehir Belediyesi ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde şeker, çikolata, tatlı satan işyerleri ile pasta ve unlu mamul imalathanelerini denetledi.

Bayram Öncesinde Tatlıcılara Sıkı Denetim
 Başakşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüklerine bağlı denetleme ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların bayram alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapabilmelerini sağlamak için tatlı, baklava vb. yiyeceklerin imalatını  ve satışını yapan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

 60 gıda işletmesinin bulunduğu ilçede belediye ekipleri ziyaret edilen kurumlarda, hijyen kontrolü,  mutfak hijyeni, ürünlerin tazeliği, ürün ve malzemelerin saklama koşulları,  kişisel hijyen, depolama koşulları, alet ve ekipmanların uygunluğu, evrak kontrolleri gibi konularda denetimler gerçekleştirdi. İşletmelerde eksik görülen konular yetkililere sözlü ve yazılı olarak iletildi.

 

Denetim ekipleri ayrıca ihtiyaç duyan kurum ve esnafa belediyenin ücretsiz hizmetlerinden olan sağlık muayenesi yaptırmaları, gıda ve hijyen eğitimleri almaları, ücretsiz işyeri ilaçlama hizmetinden faydalanmaları konusunda da önerilerde bulunuyor.

 

İlçe genelinde devam eden denetimler Ramazan Bayramı başlamadan bitirilmiş olacak.

 

‘Vatandaşın sağlığı korunmuş oluyor’

 

Denetimlerden memnun olan ilçe esnafı düşüncelerini şu şekilde dile getirdi;

 

Mehmet Vasfi Güleryüz: “15 yıldan bu yana Şahintepe’de tatlı imalatı ve satışı yapıyoruz. Başakşehir Belediyesi’nin denetimlerini çok olumlu buluyorum. Muhakkak yapılması gerekiyor. Denetimler ile işini hakkı ile yapan esnaf desteklenmiş ve vatandaşın sağlığını korumuş oluyorlar. Belediyemize işin takipçisi oldukları için teşekkür ederiz.”

 

Erdem Kabakçı: “23 yıldır tatlıcıyım. Şamlar’da vatandaşa kendi imalatımız olan ürünler ile hizmet ediyoruz. Ben istiyorum üç ayda bir denetimler olsun. Denetleme yapılması çok iyi. Çünkü esnafın hatalarını belediye bildirir ise satıcı da vatandaşa daha sağlıklı ürünler satar. Belediyenin ücretsiz eğitimlerinden de faydalanıyoruz.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35