banner32

Başkan Uysal, Spor Eğitmenleri ile buluştu

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe de görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri, Okul İdarecileri ve Spor Akademisyenleri ile düzenlenen bir akşam yemeğinde buluştu.

Başkan Uysal, Spor Eğitmenleri ile buluştu
Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği istişare toplantısına Başakşehir Kaymakamı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu, Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Kağan Şahin, Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi’nin yanı sıra okul idarecileri, öğretmenler ve çeşitli üniversitelerin spor akademisi öğretim görevlileri katıldı.
 
Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen ve 200’e yakın eğitimci, akademisyen ve öğretmenin katıldığı istişare toplantısında Başakşehir Belediyesi ile eğitim camiası arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi ve çocuklara spor bilincini aşılayarak hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları adına bir çözüm olması hem de eğitimli, ahlaklı, başarılı bir nesil yetiştirme çabası ile gençlere kazandırılabilecek yetiler konuşuldu.
 
“Spor’a Desteğimiz Aralıksız Devam Edecek”

Açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; “Her yıl okullarımıza belediyemizce çeşitli katkılarda bulunuyoruz. Bunu bu yıl da yine okullarımızda, öğrencilerimize, gençlerimize yapacağımız sporla ilgili katkılarımızla devam ettireceğiz. Bu yıl işe öncelikle bir araya gelerek, eksiklerimizi, yapacaklarımızı ve yapabileceklerimizi konuşarak, istişare ederek başlayalım istedik. Bu toplantıyı bu yüzden düzenledik, sizlerde geldiğiniz için teşekkür ediyorum.
 
İlçemiz malumunuz yeni bir ilçe, İstanbul’un gözde ilçelerinden birisi düzenli, planlı bir yerleşim.  Bu ilçenin uzun soluklu bir marka olmasını sağlayacak şeyler var bunlardan birinin spor bir diğerinin ise eğitim olduğunu düşünüyorum. Bundan 30 yıl sonra, 50 yıl sonra Başakşehir denilince Türkiye’de, Dünya’da insanların zihninde olumlu bir etki bırakması adına güzel bir ilçe oluşacak ise ben sporun bu konuda büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Bugün spor ayağı adına neler yapmalıyız ki Başakşehir de hakikaten sporun iyi bir markası oluşsun ve Başakşehir ilçemize olumlu katkılar yapsın. Bu dönem ilk iş olarak her mahalle de bir spor parkı yapalım dedik. Bunun en güzel örneklerinden birini Onurkent yolu üzerinde Başakşehir Spor Parkı olarak faaliyete başlattık. İçerisinde yüzme havuzundan tutunda halı sahasına bisikletinden kaykayına her türlü faydayı sağladık. Şuanda 6 tane daha spor parkımız var. Hedefimiz şudur. Çocuklarımız sporla ilgilenirken önce spor parkından başlayacak. Hobi için, vakitlerini geçirmek için, boş zamanlarında kötü alışkanlık edinmeme adına sağlık adına bu tesisler gençlerimize yol gösterecek. Düzce Üniversitesiyle Başakşehir  Belediyesi olarak ortak çalışma yapıyor, gençlerimizin fiziki yapıdan hangi sporu yapmaya müsait olduğunun tespitini yapıp o çocuklarımızı o sporlara yönlendireceğiz. Bu konuda akademik bir çalışmayı da hayata geçireceğiz. O spora yönlendiği zaman biraz daha hobinin üzerinde amatör olarak bir şeyler yapacaksa amatör spor kulüplerimiz vasıtasıyla ilk adımlarını atacaklar.
 
Şuan da spor parklarının altı tanesini fiilen işletir hale getirdik. Tabi futbol popüler spor ama sadece futbol olmayacak. Her türlü spor branşının eğitimleri aralıksız devam edecek.
 
İnanıyorum ki hep beraber omuz omuza verirsek çok daha büyük başarılara daha büyük işlere imza atacağız.  Neden yetişecek donanımlı gençlerle, hem Başakşehir ilçemiz hem de Başakşehir Futbol Kulübü seyircisiyle futbolcusuyla örnek bir takım olmasın, neden Başakşehir’den başarılı öğrenciler çıkmasın bu biraz sizlere ve bizlere bağlı. Başarılı bir planlama ve organizasyonla inşallah bunu başaracağız” dedi.
 
“Söz Verdiği İşi Yerine Getiren Bir Belediye’ye Sahibiz”

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin yaptığı konuşmasında; “Belediye başkanımızdan çok güzel cümleler duyduk, bir belediye başkanının özünde siyasi faaliyetlerini yürütürken de başka öncelikleri olmasına rağmen spora bu kadar pozitif bakması ve olumlu yaklaşması hem bugüne kadar çok güzel spor alanları kazandırması hem de bundan sonra yapacaklarını duymak çok güzel. Kendisine ve beraber çalıştığı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Başakşehir aslında İstanbul’da özellikli bir yer. Yeni kentleşen planlı büyüyen büyürken de spor alanlarıyla, başka alanları da ihmal etmeyen başka ilçelere hatta başka şehirlere de örnek olan bir yer. Spor açısından da Başakşehir Futbol Kulübünün burada olması büyük bir güç.
 
Bu kadar alan kazandırıldıktan sonra bize düşen öğretmen arkadaşlarımıza eğitim kurumlarımıza sporu biraz daha sevdirmek organize edebilmek fikirler üretebilmek bizlere belediyemize ne kadar çok kişiye spor yaptırabilirsek, spor yapabilecek ne kadar çok genç insan yetiştirebiliriz biz de bunun üzerine kafa yorabiliriz. Zaman zaman okullarımızı ziyaret ettiğimizde görüyorum gerçekten bu konuda çok heyecan duyan ve çaba sarf eden okul yöneticisi ve beden eğitimi öğretmenlerimiz var. Bu da bize ümit veriyor, belediyemizin bu tür girişimleriyle spor alt yapısını oluşturmaya yönelik girişimleriyle sizlerin bu girişimleri birleşirse aslında Başakşehir’de olmayacak yapılmayacak bir konu yok. Aslında çocuklarımızı bu şekilde çok pozitif ve sağlıklı bireyler yetiştirecek bu konuya daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bunda da yine en büyük görev sizlere ve bizlere düşüyor. Spor sadece bir eğlence boş vakit geçirecek bir aktivite de değil başka türlü olumsuz gelişmelerinde önüne geçecek bir can simidi aslında.
 
Şanslıyız bizlerden futbolculardan bile daha ilgili bir belediyeye sahibiz söz verdiği işi yerine getiren bir belediye ye sahibiz. Ondan sonrası bize düşüyor, her konuda bizlere örnek olan Başakşehir bu alanda da bir numara yapmak durumundayız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35