banner32

Başkan Uysal, Kanal 7 Sahur programına katıldı

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Sular Vadisi’nden canlı olarak, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan “Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti” programına konuk oldu. Başkan Uysal, “Başakşehirlileri, bugün Sular Vadisi’nde gerçekleşecek olan Türkiye’nin en büyük sokak iftarına davet etti.”

Başkan Uysal, Kanal 7 Sahur programına katıldı
 Başakşehir Belediyesi’nin destekleri ile Kanal 7 tarafından hazırlanan “Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti” programına konuk olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçedeki Ramazan etkinliklerini anlattı, “Bahçeşehir ve Sular Vadisi’nde etkinlik alanlarımız var. Evinde yemek yapamayacak durumda olan yaşlılarımızın iftar ve sahur yemeğini evlerine ulaştırıyoruz. İmkânı olmayanlara da malzeme yardımı yapıyoruz. Ramazan ayı boyunca her gün mahallelerimizdeki 7 sabit noktada iftar yemeği veriyoruz. Yine her sene katılımı artarak devam eden sokak iftarlarımız var. Ramazan’da Başakşehir denince Sular Vadisi iftarı akla geliyor. Tüm vatandaşlarımızı iftar programımıza davet ediyorum.”

 

“7 BİN 500 HANEYE DESTEKKART VERDİK”


Başkan Uysal, Ramazan’ın birlik beraberlik ve dayanışma olduğunu vurgulayarak, belediyenin ihtiyaç sahipleri için hayata geçirdiği ‘Destekkart’ uygulamasını anlattı;

 

“7 bin 500 haneye Destekkart verdik. Bu kartı evin ihtiyaçlarını en iyi bilecek kişi olan anneye veriyoruz. Bu karta aylık belirli oranlarda para yüklemesi yapıyoruz. İhtiyaç sahipleri her ay belirlediğimiz mağazalardan gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.”

 

Belediye Başkanı Uysal, kardeş belediye olan Muş’un Malazgirt ilçesinde her hafta iftar düzenledikleri ifade ederek, “Kadir gecesinde de kardeş belediyemiz Malazgirt’te vatandaşlarımızla iftarda bir araya geleceğiz” dedi.  

 

“SULAR VADİSİ’NDEN 8 YILDIR YAYIN YAPIYORUZ”


İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Sular Vadisi’nde 8 yıldır sahur programı yaptıklarını belirterek, “Ramazan rahmet ve bereket mevsimi. Başakşehir insanı da çok uyumlu, milli manevi değerlerine saygılı. Başakşehir’de Ramazan farklı bir sayfa oldu. Başakşehir Belediyesi fakirin yüzünün suyunu dökmeden farklı platformda yardımlar yapıyor. Başakşehir Belediyesine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Rabbim huzurlu, mutlu bayramlar yaşamayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

 

İZLEYİCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM KOLAYLIĞI 


Sular Vadisi’ne kurulan alanda gerçekleştirilen ‘Sahur Vakti’ programına izleyici olarak katılmak isteyen Başakşehirliler için belediye tarafından ücretsiz ulaşım sağlanıyor. Konuklar, mahallelerde belirlenen noktalardan alınarak Sular Vadisi’ne getiriliyor. Katılımcılara program öncesi sahur yemeği de veriliyor.

 

Zeynep Çepni: “Altınşehir mahallesinden 18 kişilik bir grup olarak geldik. Belediye bize ulaşım imkânı sağlıyor. Kendi imkânlarımla bu kadar yolu gelemezdim. Şimdi mahallelilerle birlikte sahurumuzu da yapıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

 

Ali Çetin: “Geçen sene de katılmıştım. Ömer Hocamı çok seviyorum bugün canlı olarak tekrar göreceğiz. Torunumla birlikte geldim, mutluyum.”

 

Rafet Ünal: “Kütahya’dan geldik. Ömer Hocamı canlı izleyebilmek için geldik. Programa kızım, damadım ve eşimle birlikte katılıyorum. Sahur yaptıktan sonra Ömer Hocamın programına katılacağız, teşekkür ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35