banner29

Başkan Uysal, Eğitimciler ile iftar yaptı

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eğitim Bir Sen Başakşehir Şubesi’nin düzenlediği iftara katıldı.

Başkan Uysal, Eğitimciler ile iftar yaptı
 Şehit Polis Mustafa Erdoğan İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen iftara Başakşehir Belediye Başkanı Uysal’ın yanı sıra Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Eğitim Bir Sen Başakşehir Şube Başkanı Tuncay İncebacak, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Başakşehir Eğitim Kurumlarının müdür, öğretmenleri ve aileleri katıldı.
 
Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı Eğitim Bir Sen Başakşehir Şubesi iftarına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Uysal, iftar alanını dolaşarak eğitimcilerin Ramazan’ını tebrik etti.
 
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftarın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Başakşehir Şube Başkanı Tuncay İncebacak yaptı. Eğitim Bir Sen 1. Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk ise yaptığı selamlama konuşmasında, Sendikanın fakir ailelere yönelik yapmış olduğu yardım kampanyasının içeriğini anlatarak, destek istedi. Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise yaptığı konuşmada, Balkanlara yapmış olduğu seyahatte oranın halklarının Türkiye’nin liderliğine çok ihtiyaçları olduğunu belirterek, bu anlamda öğretmenlere ciddi görevlerin düştüğünü dile getirdi.
 
‘Eğitim kurumlarımızın sayısını hızla artırıyoruz’

İftara katılanları selamlayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise ilçede eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını dile getirdi, “Başakşehir’de eğitime vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Öğretmenler gelecek nesillerin yetişmesinde çok önemli bir yere sahiptir. İlçemizde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gerek belediye eliyle gerekse bağışçılar yolu ile eğitim kurumlarının sayısını hızla artırmaya gayret ettik. Bugün geldiğimiz nokta da sınıf mevcutlarımız 60 kişiden 25 kişilere düştü. Eğitim alanında bizlerde özellikle bilgievlerimizde verdiğimiz ücretsiz eğitimlerimizle de destek olmaya çalışıyoruz. Spor parklarımız ile gençlerimizin sporu yaşam biçimi haline getirmesini hedefliyoruz. Eğitim alanında yapılan her türlü güzel çalışmanın arkasında olacağız.”
Protokal konuşmalarının ardından katılımcılar dualar ile iftarlarını açtı.
 
‘Başakşehir eğitim alanında çok iyiye gidiyor’
 
Eğitim Bir Sen Başakşehir Şube Başkanı Tuncay İncebacak, program sonrası yaptığı açıklamada Başakşehir’in eğitim alanında ciddi bir atılım gösterdiğini belirtti. İncebacak, “Eğitim Bir Sen Başakşehir Şubesi olarak 1250 tane üyemiz var. Yoğun ve yorucu bir yılı geride bırakırken manevi iklimden de faydalanmak için iftarda buluştuk. 2002’den beri Başakşehir’deyim ve Başakşehir’de eğitim anlamında ciddi bir iyiye gidiş var. Bu sene sadece 6 tane okul açılacak. Açılan okullar çok modern ve donanımlı okullar oluyor. Derslik sayılarının artmış olması sınıf mevcutlarının düşmesine sebep oluyor. Başakşehir Belediyemizin bu anlamda ciddi destekleri var, çok teşekkür ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35