banner32

Başkan Uysal, Başakşehirlilere Aşure dağıttı

Başakşehir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişiye aşure dağıttı.

Başkan Uysal, Başakşehirlilere Aşure dağıttı
Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen programda Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe sakinlerine kendi elleri ile aşure ikram etti. Başkan Uysal’ın ev sahibi olduğu organizasyona AK Parti İstanbul Milletvekili adayları; AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Emin Ertekin, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı ve ilçe sakinleri katıldı.

2 ton malzeme kullanıldı

Beraberindeki heyetle Başakpazar Fuar ve Sergi Alanına gelen Başkan Uysal alandakilerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Başkan Uysal, beraberindeki heyet ile birlikte standın başına geçerek ilçe sakinlerine aşure ikram etti. İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu programda katılımcılar ile birlikte dua etti.

2 ton malzeme kullanılarak hazırlanan aşureler 10 bin Başakşehirliye dağıtıldı.

‘Aşure birlik beraberlik, bolluktur’

Vatandaşların Muharrem Ayını kutlayan Başkan Uysal, “Aşure geleneğimiz büyükşehir yaşamında ihmal edilebiliyor. Biz, birlik ve beraberliğin, bolluğun, bereketin simgesi bu geleneğimizi yaygınlaştırmak için bu programı gerçekleştirdik. Pazarımıza gelen vatandaşlarımıza aşure dağıttık. İçinde bulunduğumuz ayın fazileti ile milletçe yaşadığımız zor günleri geride bırakarak paylaşmanın güzelliğini hep birlikte yaşarız” dedi.

Başakşehir Belediye Belediyesine ve Başkan Uysal’a teşekkür eden AK Parti İstanbul Milletvekili adayları AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat, sözlerini şöyle sürdürdü “Belediyemiz, bu güzel âdetimizi yaşatıp yaygınlaştırıyor. Tüm İslam Âleminin Muharrem ayını tebrik ediyorum. Bu ay memleketimize huzur, birlik ve beraberlik getirir. Aşure zaten dayanışmanın, kardeşliğin simgesidir. Bugün de burada huzur içerisinde aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Allah (C.C) tuttuğumuz oruçları kabul etsin”

Programdan sonra Başakpazar Fuar ve Sergi Alanını gezen Başkan Uysal, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, Muharrem aylarını kutladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35