banner25

Başkan Kartoğlu’ndan Trekking Parkuru Müjdesi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir’in arka bahçesi Şamlar Tabiat Parkı’nı keşfe çıktı. Şamlar Tabiat Parkı’nın birbirinden güzel şifalı bitki ve meyve türlerine ev sahipliğine dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Eşsiz güzellikleri yakından keşfetmeniz için harika bir trekking parkuru da hazırlıyoruz” dedi.

Başkan Kartoğlu’ndan Trekking Parkuru Müjdesi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, doğası ve eşsiz güzellikleriyle göz dolduran Şamlar Tabiat Parkı’nı keşfe çıktı. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen herkesi Şamlar Tabiat Parkı’na davet eden Başkan Kartoğlu, “Başakşehir’in oksijen deposunda ister bireysel, ister sevdiklerinizle birlikte vakit geçirebilirsiniz.  Kuş sesleri ve fıstık çamları altında yürüyüş keyfini deneyimleyebilir, doğa ile baş başa kalabilirsiniz” diye konuştu. 

Trekking rotasında sona gelindi

Başakşehirlilerin Şamlar Tabiat Parkı’nı daha yakından tanımaları için bir de müjde veren Başkan Kartoğlu, “5. Kapı’dan giriş yapan komşularımız toplamda 10-12 kilometrelik bir rota üzerinde Şamlar Tabiat Parkı’nın eşsiz doğasını gözlemleyebilecek. Rota çalışmalarımızı tamamladık. Trekking parkurumuz, iki rota üzerinde olacak. Kırmızı rota olarak belirlediğimiz güzergâh profesyonellere hitap edecek ve daha zorlu olacak. Kayalıklardan tırmanma ve zorlu koşullarda yürüyüş imkânı sağlayacak. Mavi rota ise daha kolay ve bu spora ilk başlayan komşularımıza hitap edecek” ifadelerini kullandı.  

Zengin bitki ve meyve türüne sahip

Şamlar Tabiat Parkı’nın çeşitli meyve ve bitki türlerine ev sahipliği yaptığına işaret eden Başkan Kartoğlu, “Modern şehrimizin hemen yanı başında bu güzel alanları keşfetmeli, öğrenmeli ve değerini bilmeliyiz. Attığımız her adımda farkı bitki ve meyve türleri ile karşılaşabiliyoruz. Kantaron, kaldırık, melocan, kuzukulağı, mantar ve yabani bezelye gibi birçok bitkiyi görmeniz mümkün. Doğada aradığınız her şey Şamlar Tabiat Parkımızda bulunuyor. Komşularımızın da bu güzelliği keşfetmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Doğayı koruyalım, sahip çıkalım”

Başkan Kartoğlu, Şamlar Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçilere, çöplerini çevreye atmaması ve ateş yakmaması konusunda da çağrıda bulundu. Doğayı korumanın önemine dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Bu konuda büyük hassasiyet göstermeliyiz. Buranın keyfini çıkaralım ama çöplerimizi çöp kutularına ya da geri dönüşüm noktalarımıza atalım” dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35