banner32

Başkan Kartoğlu'ndan Öğrencilere İlk Gün Sürprizi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, okulların açıldığı gün Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu’nu ziyaret etti. LGS hazırlığı için derslere erken başlayan 8. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılan derse katılan Başkan Kartoğlu, öğrencilere başarılar diledi, koronavirüs sürecinin bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

Başkan Kartoğlu'ndan Öğrencilere İlk Gün Sürprizi
 İlk ve ortaöğretim kurumlarında, uzun bir aranın ardından ilk ders zili çaldı. 21 Eylül’e kadar online olarak işlenecek derslerin, pandemi sürecinde LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yüz yüze verilmesi kararlaştırıldı. Başakşehir’deki Akşemsettin Ortaokulu da o okullardan biriydi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilk gün heyecanı yaşayan onar kişilik iki sınıfı ziyaret etti.

Başkan Kartoğlu’ndan öğrencilere moral ziyareti

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Liselere Giriş Sınavı’nda koronavirüs dönemini telafi etmek için yüz yüze eğitime erken başlayan 8. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Okul girişinde dezenfeksiyon istasyonunda ellerini dezenfekte eden Başkan Kartoğlu, ateşini ölçtürdükten sonra sınıflara girdi.

Öğrencilerle sohbet eden Kartoğlu, “Hepiniz okula başladınız, heyecanlısınız. Rabbim sizlere zihin açıklığı versin, arkadaşlarınızla birlikte tekrar kalabalıkla okulda birlikte olmayı nasip etsin hepinize. Pandemi sıkıntıları bir an önce uzaklaşsın bizden inşallah.” dedi. Başkan Kartoğlu’nun ilgi alanlarını sorduğu öğrencilerden bazıları Başakşehir Living Lab’de teknoloji eğitimi aldıklarını, bazıları da bilgievlerinden yararlandıklarını söyledi.

Sınıflarda TMM kuralı uygulanıyor

Şimdilik sadece onar kişilik iki sınıfın eğitim aldığı Akşemsettin Ortaokulu ve Başakşehir’deki tüm okullarda koronavirüsle ilgili tüm tedbirler alınıyor. Okul ve sınıf girişlerine dezenfeksiyon ünitesi konuldu. Girişte hiç kimse ateş ölçümü yapılmadan okula alınmıyor. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ediliyor. Okullarda 31 Ağustos’tan 21 Eylül’e kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın planladığı geçmiş yılın telafi eğitimleri yapılacak. Destekleme ve yetiştirme kursları denilen programlarla 8. sınıflar telafi eğitimi almış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35