banner25

Başkan Kartoğlu Öğrencileri Virüslere Karşı Uyardı

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’i seviyorum çünkü… Söyleyecek sözüm var” söyleşilerinde TOKİ Kayaşehir Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerden gelen virüs sorusunu yanıtlayan Kartoğlu, kişisel temizliğin önemine dikkat çekti. “Ülkemizde bu anlamda alarm durumu yok ancak yine de önlemimizi almalıyız, ellerimizi sık sık yıkayarak virüslerden uzak durmalıyız” dedi.

Başkan Kartoğlu Öğrencileri Virüslere Karşı Uyardı
 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, TOKİ Kayaşehir Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Okulun konferans salonunda yapılan keyifli söyleşide Başkan Kartoğlu öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

 

“Virüslere karşı kişisel temizlik önemli”

Başkan Kartoğlu, bir öğrencinin “virüs salgınlarına karşı önlem alınıyor mu?” sorusuna cevap verdi. Ülkemizde henüz bir salgın alarmı olmadığını, ancak yine de kişisel hijyene dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. “Önlem almak kişinin kendisinden başlıyor. Her gün sık sık ellerinizi yıkayacaksınız. Lavobodan çıktığınızda ellerinizi sabunlayacaksınız. Böylece virüslerden uzak durmuş olursunuz.” dedi.

 

“Doğada Bir Gün mart ayında başlıyor”

Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, öğrencilerden gelen çocuklara yönelik sosyal aktivite sorusu üzerine bir müjde verdi. Şamlar Tabiat Parkı’ndaki izci kamp alanının “Doğada Bir Gün” projesi kapsamında yeniden düzenlendiğini belirten Kartoğlu, “Şamlar Tabiat Parkı’nda macera parkuru kurduk. Giriş yaptıktan sonra at binme alanı ardından tarım alanı sizi karşılıyor. Buradaki serada kendi ellerinizle ekip biçebileceksiniz. Oradan parkın ortasındaki zipline ile vadinin karşısına uçarak geçebileceksiniz. Parkın içinde mini bir hayvanat bahçesi ve çeşitli sosyal aktivite alanları da var. Bir gün boyunca güzel zaman geçirebileceğiniz bu proje mart ayında hizmete girecek.” diye konuştu.

 Ok attı, masa tenisi oynadı

Başkan Kartoğlu, söyleşinin ardından okulu gezdi. Okçuluk sınıfında ok atan Kartoğlu, hedefi tam isabet vurdu. Daha sonra Gençlik Oyunları masa tenisi turnuvasında birinciliği elde eden ve İstanbul genelindeki turnuvada altıncı olan Elifnaz Erdoğan ile masa tenisi oynadı. Okuldan çıkarken Kartoğlu’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Kartoğlu, özçekim yaptığı öğrencilere başarı diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35