banner25

Başkan Kartoğlu, Kent Gücüne Dikkat Çekti

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 2. Dijital Şehircilik Zirvesi kapsamında düzenlenen "Dijitalleşmede Türkiye'den Örnekler" panelinde konuştu. Başakşehir'de hayata geçirilen akıllı şehircilik uygulamalarını anlatan Başkan Kartoğlu, “Akıllı şehirciliğin yanında aynı zamanda kent gücünü de önemsemek lazım" dedi.

Başkan Kartoğlu, Kent Gücüne Dikkat Çekti

Turkuvaz Yayın Grubu dergisi tarafından İstanbul'da düzenlenen ve açılış konuşmasını Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Yasemin Gebeş'in yaptığı zirvede, şehir yaşamı için dijital çözüm üreten şirketlerin vaatleri ele alındı. 

Açılış konuşmalarının ardından "Dijitalleşmede Türkiye'den Örnekler" paneline geçildi. Moderatörlüğü Nilay Altan’ın yaptığı panelde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Erdem Güzelbey, başarıyla uyguladıkları akıllı şehircilik örneklerini katılımcılarla paylaştı.

“Zeki insanlara ulaşmamız lazım”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir’deki dijital şehirleşme örneklerini anlattığı konuşmasında, “Çok zeki insanlarımız var. Onları keşfetmemiz, onlara ulaşmamız lazım.” dedi. 

Kartoğlu, şunları kaydetti: “Akıllı şehirciliğin yanında aynı zamanda kent gücünü de önemsemek lazım. İnsanlar artık köylerde değil, şehirlerde yaşamak istiyor çünkü daha rahat edeceğini, daha çok sosyal ve ekonomik imkânlar bulacağını düşünüyor. Biz, akıllı şehircilik konusunda teknolojik buluşlara ortam hazırlayacak alanlar oluşturuyor, fikirleri olan insanların bunu gerçeğe dönüştürebileceği imkânlar sunuyoruz. Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’miz de bunlardan biri. Türkiye’de ilk kez Başakşehir’de kuruldu ve bazı belediyeler tarafından da örnek alındı. Bunun gelişmesi lazım, üretmemiz lazım.”

“Akıllı Yer Altı Çöp Toplama Sistemi Projesi ile ödül aldık”

Başakşehir Belediyesi’nin “Sıfır Atık” ve “Akıllı Yer Altı Çöp Toplama Sistemi” Projelerinin entegrasyonu ile 6. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde atık yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldüğünü belirten Kartoğlu, “2013 yılında hayata geçirdiğimiz Akıllı Yer Altı Çöp Toplama Sistemi ile geçen yıl da Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülü’nü kazanmıştık.” şeklinde konuştu.

Zirve, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Ali Akay’ın “Teknoloji ve Şehir” konulu sunumuyla devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35