banner32

Başkan Kartoğlu gençlerle "Pes attı"

Başakşehir Belediyesi Gençlik Oyunları kapsamında düzenlenen PES Turnuvası, final mücadeleleriyle sona erdi. Turnuvanın son gününe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun gençlerle yaptığı PES mücadelesi damga vurdu.

Başkan Kartoğlu gençlerle
 Başakşehir Belediyesi 2. Gençlik Oyunları Festivali’nde,  PES Turnuvası sona erdi. İlçe genelindeki liseler arasında öğrencilere sporu aşılamak, yetenek ve becerilerini gözlemleyerek uygun branşlara yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen oyunlarda, macera parkuru, bilyalı tornet, balon futbolu, paintball ve canlı langırt müsabakalarının ardından başlayan PES Turnuvası’nın finali renkli görüntülere sahne oldu. 

39 okuldan bin 387 öğrenci katıldı

Sadece erkek öğrencilerin katıldığı turnuvada, 39 okuldan bin 387 katılımcı en iyi olabilmek için kıyasıya yarıştı. Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen turnuvanın son gününde, öğrenciler ikili gruplar halinde, yarışmalar için özel olarak hazırlanan oyun konsollarında sanal futbol maçları yaparak şampiyonluk için mücadele etti.

“Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan korumak”

Gençlik Oyunları’nın sosyal amaçlı bir proje olduğuna dikkat çeken Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Bu, sadece PES Turnuvası’ndan ibaret bir organizasyon değil. Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu. 23 dalda yapılıyor. Bu turnuvalarla ilgili asıl amacımız gençlerin bire meşguliyeti olması. Eğer gençlerin meşguliyeti olursa o zaman sokaktaki kötü alışkanlıklarla uğraşmazlar. Bizim gençliğimiz gerçekten çok önemli” diye konuştu. 

Öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Kartoğlu, daha sonra gençlerle PES oynadı.

PES Turnuvası’nda dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle:

1. Sinan Aktaş – Bahçeşehir İMKB MTAL

2. Furkan Kandemir – TOKİ Kayaşehir MTAL

3. Oktay Tiktaş – TOKİ Kayaşehir MTAL 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35