banner25

Başkan Kartoğlu Başakşehirlilerle Buluşuyor

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şamlar, Bahçeşehir ve Kayabaşı mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, ilçede yapımı devam eden ve yakın zamanda hayata geçirilecek projelerle ilgili bilgiler verdi.

Başkan Kartoğlu Başakşehirlilerle Buluşuyor
 Özellikle ulaşım yatırımlarına değinen Başkan Kartoğlu, ilçe sakinlerinin görüş ve önerilerini de dinledi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, mahalle buluşmaları kapsamında ilk olarak Şamlar mahalle sakinleriyle buluştu. Köy Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şamlar'ın uzun vadede herkesin ikamet etmek isteyeceği örnek bir yerleşim yeri olacağını söyledi. 

"Şamlar bir cazibe merkezi haline gelecek" 

Mahalle sakinlerine ulaşım yatırımlarını anlatan Başkan Kartoğlu, "Başakşehir Kent Meydanı ile Şamlar arasındaki köprü tamamlandığında meydana yürüyerek gidebilecek. Halkalı - Gebze Banliyo Hattı bittiğinde 2-3 durak sonra Halkalı’ya ve İstanbul Havalimanı’na ulaşabileceksiniz. Diğer yandan, 2 bin 870 yataklı ve günlük 100 bin hasta kapasiteli Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi hizmete açıldığında burası iyice değerlenecek ve Şamlar bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

"Bahçeşehir'de ulaşım sorunu kısa zamanda çözülecek" 

Başkan Kartoğlu, Malima Davet Salonu'nda bir araya geldiği Bahçeşehirlilere de ulaşım müjdesi vererek, “Kuzey Marmara Otoyolu ile Başakşehir’in ulaşım sorunu 1-2 aya kadar hallolacak. Normalde İstanbul’daki en çok İETT hattı bizde, ama semtlerimiz geliştikçe ve genişledikçe bu sayılar bile bazen yetmeyebiliyor. Başakşehir, yakın zamanda ulaşımı en kolay ilçelerden biri olacak” ifadelerini kullandı.

Başakşehir'de dev projeler gün sayıyor

Başkan Kartoğlu, son olarak Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda Kayabaşı mahalle sakinleriyle buluştu.  Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı ile İstanbul’un en büyük millet kıraathanesi olacak Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin bir ay içerisinde açılacağını belirten Başkan Kartoğlu şöyle konuştu: “7. Bölge’ye cami projesi bitti. Yeri hazır. Çalışmalar çok yakında başlayacak. Halkalı - Gebze Banliyö Hattı, Mart ayında bitmiş olacak. O tamamlandığında metro ile İstanbul Havalimanı’ndan Ankara’ya kadar direkt gitme şansı elde edeceğiz. Diğer yandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söz ettiği Tanzim Satış Mağazaları’ndan İstanbul’da 50 noktada yapılması planlanıyor. Bunun 1-2 tanesi de inşallah ilçemizde olacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35