banner32

Başbakan'dan Başkan Uysal’a anlamlı ödül

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadın başkan yardımcıları ile çalışan belediye başkanlarına plaket verdi.

Başbakan'dan Başkan Uysal’a anlamlı ödül
 Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nca düzenlenen  “Yerel Yönetimlerde Kadın” programına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, plaketini Başbakan Davutoğlu’nun elinden aldı.

 

Kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolaysıyla düzenlenen program, siyaset dünyasının önde gelen isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Ankara’da Rixos Hotel’de düzenlenen programa; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Alâ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Partili Kadın Milletvekilleri, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay, Ak Parti Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri Ebru Ateş ve Nurdan Ertuğrul ve Kadın Kolları Teşkilat Mensupları katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül; yerel yönetimlerin demokrasinin anahtarı olduğunu vurgulayarak, katılımcı bir demokrasiden bahsedildiğinde kadının da bu yapının içinde olması gerektiğini söyledi. Kadınların yerelde üretilen her hizmetin farkına ilk olarak kadınların vardığını da belirten Gönül, Kentteki ortak yaşam alanı içerisinde hizmetlerin doğru sağlanıp sağlanmadığını tespit edenlerin ise kadınlar olduğunu, ifade etti.

 

Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül’ün ardından, milletvekilleri adına Mihrimah Belma Satır, Belediye Başkanları adına ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Kadın Hakları hususunda birer konuşma yaptı.

 

‘Kadın Girişimcilere Özel Katkılar Sağladık’

Yeni iş kuracak kadınlara mikro kredileri doğrudan ulaştırdıklarını belirten Davutoğlu, yaptığı konuşmada, “İstiyoruz ki kendi ailesinde başı dik olan kadın sosyal hayatta da başı dik olur. Kadın girişimcilerimize her bir kadınımıza ulaşmaya çalıştık. Ev hizmeti görenlere emeklilik hakkı verdik. Engelli bakımı üstlenen kadınlarımıza 5 yıl erken emeklilik verdik. Hepimizin aslında aldığı sosyal kültürün temel kriterleri anne ve babaannelerimiz bize aktarmıştır. Büyük aile geleneğinde birçok şeyi kadın ortamında öğrenilir aktarılır. Bu sosyal dönüşümü de bundan sonra destekleyerek sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde inşallah Aile Destek programları ve devrim mahiyetindeki çalışmaları tamamlayıp açıklayacağız. Türkiye'nin her yerinden gelen siyasetimizin güneşleri olan bütün Ak Parti kadrolarını selamlıyorum. Siz, bir güneş olarak yükseldiğinizde toplumumuzun merhamet damarlarını ısıttığınızda bu toplumda çözüm süreci gibi pek çok kritik süreçler çok çabuk çözülecek”dedi.

 

‘Çözüm Süreci İçin Sesinizi Yükseltin’

Çözüm sürecine de değinen Başbakan Davutoğlu, “Çözüm süreci için bütün anneler mağdur olan bütün anneler siyasete dönüp bizlerin üzerinden siyaset yapmayın diye haykırdığında bu ülkeye barış gelir. Biz bunun için inadına çözüm süreci inadına kardeşlik inadına barış diyoruz. Çözüm süreci için sesinizi yükseltin ve diyin ki! bizim yaşadığımız acıları başkaları yaşamasın. Onun için hafta sonu programları yaparken bir doğu bir batı bir kuzey bir güney yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Bu hafta sonu da Van'dan Eskişehir'e gideceğiz. Siyasete katılmak hem fiilen bakan olmaktır milletvekili olmaktır bu bilinçle sokağa çıkan sesini yükselten ve herkesi barışa çağıran anneler de siyasetin en ulvisini yapıyorlar demektir. Kadına karşı şiddeti ortadan kaldırırken dünyada da bunun sözcüsü olacağız. Terörle mücadele ne kadar kutsal ise annelerin ağlamaması için önemli ise uyuşturucu ile mücadele ne kadar önemli ise kadına karşı şiddetle mücadele de aynı derecede kutsal ve şereflidir. Kim kadına şiddet uygularsa kendi güçsüzlüğünü onursuzluğunu gösterir”dedi.

 

Başkan Uysal, plaket aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ardından Bakan Ayşenur İslam, Eski bakanlar Güldal Akşit, Selma Aliye Kavaf ve Fatma Şahin ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile yerel yönetimlerde kadınlara yer veren belediye başkanlarına ödüllerini verdi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da plaket aldığı programın sonunda Davutoğlu, plaket alan tüm konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35