banner32

Başbakan: Mehmetçik Münbiç'te Göreve Başladı

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Başakşehir’de kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Terörle mücadeleden Suriyeli mültecilere, cemevlerinden 24 Haziran seçimlerine kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Türk askerinin Münbiç'te göreve başladığını söyledi.

Başbakan: Mehmetçik Münbiç'te Göreve Başladı
 AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluştu. Programda; AK Parti Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Muş ve Halis Dalkılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas da yer aldı. 

 

“Artık bedel ödemeyeceğiz”


Vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ve sloganlarla karşıladığı Başbakan Yıldırım, son iki yıldır verilen kararlı mücadele sonunda Türkiye’nin terör belasından büyük ölçüde temizlendiğini söyledi.

 

“Yurt içinde bütün terör yuvalarını dağıttık, elhamdülillah her karış toprağımız güvenli hale geldi” diyen Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Artık terör örgütü dağa yavrularımızı çıkaramıyor. Çok bedel ödedik artık bedel ödemeyeceğiz. Geçmişten gelen ve ülkemize yakışmayan yasakları, haksızlıkları ortadan kaldırdık, her türlü ayrımcılığa ve inkâr politikalarına son verdik. Devlet de bölgedeki Kürt kardeşlerimizin konularıyla ilgili çok açılım yaptı fakat bu terör örgütü bunları gölgelemek için elinden geleni yaptı çünkü işler düzelirse onlara ekmek kalmıyor, piyasası tükeniyor, onun için ilk fırsatta yapılanları gölgelemek için şehirlerde, kırsallarda her yerde insanlara korku ve dehşet salmayı ihmal etmiyorlar. CHP Edirne'de gidip terör müzahiri bir adayı ziyaret edeceğine, önce Dersim'in hesabını versin. Türkiye Dersim'le yüzleşmelidir.” 

 

“Türk askeri Münbiç'te”


Başbakan Yıldırım terör örgütlerine ilişkin, “Türkiye'de hepimizin de sorunu PKK, FETÖ, DEAŞ terör sorunudur. Bunlar proje örgütlerdir, ağababası dışarıdadır” ifadesini kullandı.

 

Yıldırım konuşmasında Türk askerinin Münbiç'te olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Biliyorsunuz Fırat Kalkanı'nı yaptık. O bölgeyi DEAŞ'ten, YPG -PYD'den temizledik. Zeytin Dalı Harekâtı’yla Afrin'i temizledik. Bakın 'Bunları niye yapıyorlar?' diyorlar. Niye yapıyoruz biliyor musunuz? El -Bab'ta, Cerablus'ta Afrin'de bu PKK uzantısı PYD-YPG teröristleri oradaki Araplara, Kürtlere, Türkmenlere ceza veriyorlar. Evlerini ellerinden alıyorlar. Çocukları askere alıp küçük yaşta ellerine silah veriyor. 350 bin kişi evini terk edip bir kısmı Türkiye'ye bir kısmı Ürdün'e geçti. Biz bu harekâtı yaptıktan sonra Türkiye'den 180 bin Suriyeli kardeşimiz gittiler, evlerine geçtiler, yerleştiler. Normal hayatlarına döndüler. Şimdi soruyorlar. Suriyeliler ne olacak? Ne olacağını Fırat Kalkanı'nda Afrin Harekatın'da görüyoruz. Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç'te de göreve başladı. Oradan da bu terör unsurlarını temizlemek için çalışmaları Amerika ile yapıyorlar. Suriye'den ülkemize gelen insanlar keyif için gelmedi.”

 

Cemevlerine resmi statü 


Başbakan Yıldırım, irfan merkezleri ve cemevlerinin statüsü ile ilgili olarak, “İrfan merkezleri ve cemevlerine de resmi statü tanıyoruz, artık bu tartışma da böylece bitmiş olacak” şeklinde konuştu. 

 

“HDP, PKK'nın karşısında durmalıdır”


24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin “Bu seçim, taş üstüne taş koyanlarla laf üstüne laf koyanlar arasında geçecek” değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, “Bizim HDP ile sorunumuz yok, terörle sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. HDP siyaset yapacaksa, Türkiye meselelerini takip edecekse, açık ve net şekilde PKK terör örgütünün karşısında durmalıdır, lanetlemelidir, reddetmelidir. Bunu yapmadığı müddetçe Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz, bu kadar açık söylüyorum” dedi.

 

“Dünyada son 10 yılda 10 büyük projenin 6’sını biz yaptık”


Türkiye’nin hiçbir şekilde geri götürülmesine, kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyada son 10 yılda 10 tane büyük proje yapıldı. 10 büyük projenin 6'sını Türkiye yaptı. Bu kadar çaba niye? Sırf sizin için, millet için. Bugün vaat verenlere bakıyorum bunlar bu memlekete taş üstüne taş koymamıştır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. AK Parti yapım ekibidir. Bir de yıkım ekibi var. Karar sizin.” 

 

Başbakan’dan yol müjdesi


Başbakan Yıldırım, Şahintepe’ye yol isteyen vatandaşlara da, “Biz Türkiye binlerce kilometre yol yaptık, köprüler yaptık. Size yol mu yapamayacağız? Hayırlı olsun” şeklinde yanıt verdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35