banner29

Başbakan Binali Yıldırım Başakşehir’de konuştu

Başbakan Binali Yıldırım Başakşehir’de düzenlenen mitingde ilçe sakinleri ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım “16 Nisan darbelerden kurtulmuş bir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır. 16 Nisan’dan sonra çifte bahar yaşayacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Başakşehir’de konuştu
 Mitin öncesi Başakşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile makamında bir süre görüştü. Başbakan Binali Yıldırım ziyaretin ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte miting alanına geçti.

 

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu otoparkında gerçekleşen mitinge Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri; Halis Dalkılıç, Mehmet Doğan Kubat, Harun Karaca, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, partililer ve sayıda Başakşehirli katıldı.

 

‘Başakşehir istikrarın eseridir’


Ev sahibi olarak vatandaşlara hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Biz bu meydanda hep birlikte nöbet milli irade nöbeti tuttuk. 16 Nisan öncesi bu muhteşem kalabalık yükselişin habercisi, yarında hep birlikte sandıkları evet oylarımızla dolduracağız. Başakşehir bugüne kadar güzel şeyler yaptı. Başakşehir istikrarın eseridir, bizlerde istikrarın en çok değerini bilenler olmalıyız. Teşekkürümüzü yarın sandıklarda göstereceğiz.”

 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Yarın birlikte demokrasi destanı yazacağız. Yarın Türkiye için daha aydınlık bir dönem açılacak. Yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

 

‘16 Nisan darbelerden kurtulmuş bir Türkiye'nin başlangıcı olacaktır’


İstanbul’daki dördüncü durağı olan Başakşehir’de vatandaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un Türkiye'nin özeti, 81 ilin aynası olduğunu belirterek, İstanbul'un yüzü gülerse Türkiye'nin de yüzünün güleceğini, kalkınırsa Türkiye'nin de kalkınacağını anlattı.

 

Başbakan Yıldırım, 15 yıldır 81 ili mamur ve bayındır ettiklerini dile getirerek, "Milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte çalıştık, çabaladık, bugünlere geldik. Allah'a şükür milletimizin layık olduğu hizmetleri yaparak geliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Bugün hangi ile gitseler, hangi ilçeyi ziyaret etseler, 15 yılın mühürlerini, eserlerini gördüklerini aktaran Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti, "Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz. Şehir hastanelerimiz, hızlı trenlerimiz, tünellerimiz, birbirinden önemli hizmetlerin, 81 ilimizin büyük aşamalar kaydederek ne hale geldiğini gördünüz. 15 yıl içerisinde Türkiye'yi 3'e katladık. En ücra şehirlerde yaşayan insanlarımızın bile kendini sahipsiz, yalnız hissetmediğini Allah'a şükür görüyoruz. Bu sizi hem mutlu ediyor hem de Türkiye'ye hizmet aşkımızı daha da artırıyor. Dünyanın hayranlıkla izlediği büyük projeleri İstanbul'da gerçekleştirdik. Başakşehir'e bakın. İçinde bulunduğumuz bu İstanbul'un güzel ilçesine bakın, nasıl da gelişiyor. Nasıl da hızlı gelişiyor. Hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanına ve Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İstanbul'un,yeni yüzü aynası  Başakşehir. Bütün bu hizmetleri sizlerden aldığımız destekle gerçekleştiriyoruz. Sizler şartlar ne olursa olsun her zaman yanımızda oldunuz, bizimle beraber oldunuz. Her seçimde 'evet' dediniz. Değişime 'evet' dediniz. Yarın Türkiye'nin aydınlık yarınları için 'evet' demeye var mısınız?"

 

Başbakan Yıldırım, yarın darbelerden kurtulmuş bir Türkiye'nin başlangıcı olacağını vurgulayarak, "16 Nisan'da güçlü bir 'evet' demeye hazır mısınız? Millet adına kararımız 'evet', millet için kararımız 'evet', geleceğimiz için kararımız 'evet', değişim için kararımız 'evet'. Unutmayın mesele memleket meselesi. Onun için sandıklara gideceğiz. Başakşehirliler rekor yapmaya hazır mı? Sandıkları evetlerle dolduracak mıyız? Daha güçlü bir Türkiye için hazır mıyız?" diye sordu.

 

‘Başakşehir, İstanbul'un şifa merkezi olacak’


Başbakan Binali Yıldırım, 15 yıldır İstanbul'a birbirinden güzel eserler kazandırdıklarını belirterek, İstanbul-Ankara hızlı trenini, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını, dünyanın en büyük havalimanını inşa ettiklerini, asrın projesi Kanal İstanbul projesini yapacaklarını hatırlattı.

 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun da yapımının devam ettiğini, dünyanın ilk üç katlı tünelini de inşa edeceklerini, bu yatırımlardan Başakşehir'in kazançlı çıkacağını vurgulayan Yıldırım, yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

 

"Sadece Başakşehir'e 15 yılda, 6 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Okullar, spor tesisleri, sosyal yaşam alanlarını tamamladık. Sayıları 15 bini bulan konforlu konutlar kazandırdık. Başakşehir'de her doğan için bir fidan dikiyoruz. Devlet hastanelerini ve ek binalarını yaptık. Şimdi Türkiye'nin ilk şehir hastanelerinden birini Başakşehir'de yapıyoruz. Başakşehir, İstanbul'un şifa merkezi olacak. Otogardan, Olimpiyat Köyü'ne kadar metroyu bitirdik mi? Şimdi Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli metro hattını da yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Hiç merak etmeyin, raylı sistem ağını ikiye, üçe katlayacağız. Başakşehir-Kayaşehir metrosunu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt-TEM metrosunu, Sultangazi-Habipler-Arnuvutköy-Halkalı metrosunu, Arnavutköy-Havalimanı-Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca raylı sistemini de önümüzdeki yıllarda yapacağız. Yeter mi? Yetmez. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattını da yapıyoruz. Başakşehir ilklere imza atacak."


‘16 Nisan’dan sonra çifte bahar yaşayacağız’


Uçurumun eşiğinden dönen Türkiye’nin son 15 yılda büyük kazanımlar elde ettiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, "16 Nisan’dan sonra çifte bahar yaşayacağız. Artık hükümetleri Ankara’da otel odalarında, gizli kapılar ardında değil sandıkta siz kuracaksınız. 16 Nisan akşamı hükümet de meclis netleşmiş olacak. Türkiye bir daha 15 Temmuzları yaşamayacak. 15 Temmuz’un cevabı 16 Nisan’dır" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35