banner25

Başarılı Güreşçiler Ödüllendirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Güreş altyapısında eğitim gören güreşçilerin ve ailelerinin tanışması amacıyla Başakşehir Güreş Derneği’nin düzenlediği tanıtım ve ödül töreni gerçekleşti.

 Başarılı Güreşçiler Ödüllendirildi
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Güreş altyapısında eğitim gören güreşçilerin ve ailelerinin tanışması amacıyla Başakşehir Güreş Derneği'nin düzenlediği tanıtım ve ödül töreni gerçekleşti.

Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım, "Başakşehir Güreş Derneği'nin kuruluş amacı güreş hocalarımızla ve ailelerle birlik ve beraberlik içinde eğitim gören çocuklarımızın her türlü sıkıntılarına yardımcı olmak, vatanına, milletine bağlı, boş zamanlarını kafe köşelerinde geçirmeyen, eğitimli, ahlaklı birer sporcu yetiştirmektir" dedi.

"ÖRNEK İNSAN OLMALARINI ARZU EDİYORUZ"

Yıldırım, çocukların topluma örnek birer insan olmalarını arzu ettiklerini vurgulayarak, "Burada bizimle birlikte olan, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizler bu çocuklara sahip çıktığınız sürece bu başarılar her alanda artarak devam edecektir. Özellikle bu çalışmalarda çocukların her zaman büyük özveri ile yanlarında olan hocaları Cemal Bakır, M.Fatih Bakır ve Sadin Bakır'a, Başakşehir Belediyesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne ve Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'ya katılımlarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

MERHUM MUHİTTİN YEŞİLÇİÇEK SLAYTI VE MEKTUP SOLANDA HERKESİ AĞLATTI

Törende, yakın bir zamanda ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Muhittin Yeşilçiçek anısına hazırlanan slayt gösterisi yapıldı. Üniversite sınavlarında olduğu için programa katılamayan güreşçilerden Hasan Basri Yıldırım'ın Muhittin Beye yazmış olduğu, "Amcama mektup" sunucu Nur Haktan tarafından seslendirilirken, solanda bulunan herkesi göz yaşına boğdu. Daha sonra dernek faaliyetleri ve güreşçilerin katıldıkları turnuvalardan hazırlanan slayt gösterileri beğeniyle izlendi. Dernek yönetiminde görev alan yöneticiler sahneye çağrılarak izleyicilere kendilerini tek tek tanıttı.

DİKBAŞ: "SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, yaptığı konuşmada, "Merhum Muhittin Yeşilçiçek beyin nasıl bir özveri ile çalıştığına ben bizzat şahit oldum. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum" dedi.

Haluk Dikbaş, Başakşehir'de yeni spor alanları yapmaya başladıklarını, proje kapsamında spor kompleksi, futbol sahaları, yürüş yolu yapacaklarını, Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım'ın da talebi olan bir güreş salonunu da bu proje kapsamına almayı düşündüklerini, Başakşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını vurgularken, Güreş Derneği'nin çalışmalarına her zaman destek olacaklarına söz verdi.

PAKSOY: "ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Güreş Şubesi Başkanı İzzet Paksoy da, "Başakşehir altyapısının bu kadar başarılı olmasında bu aile desteğinin varlığı yatıyor. Sizler destek oldukça bu başarılar artarak devam edecektir" dedi.

Paksoy ayrıca, altyapıya önem verdiklerini ve Kayaşehir'de de serbest stilde bir altyapı açmayı düşündüklerini söyledi.

YERLİKAYA: "YÖNETİM VE TÜM KURUMLARIN GÜREŞE SAHİP ÇIKMASI BAŞARININ BİRİNCİ ŞARTI"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise törende yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden bugüne kadar güreşteki sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu olarak bütün sporcuların vatanına, milletine bağlı, ahlaklı bir birey olmaları için çalıştıkları söyledi. Yerlikaya, Muhittin Yeşilçiçek'ten övgü ile bahsederken, mevcut yönetim ve tüm kurumların güreşe sahip çıkmasının başarının birinci şartı olduğunu dile getirdi.

Yerlikaya, "Sporcu ailesi olmak kolay değildir, sadece antrenmanla değil antrenman sonrası yediklerine içtiklerine dikkat etmeli, gerekli beslenmeleri noktasında azami gayret göstermeli" dedi.

Başakşehir Güreş Derneği'nin düzenlediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi BaşakşehirGüreş altyapısında eğitim gören güreşçilerin, 2014 yılında TürkiyeAvrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda madalya kazanan güreşçilerin ödüllendirildiği törene, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza YerlikayaBaşakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmazİstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreş Şube Başkanı İzzet Paksoy, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Açıkalın, Güreş Milli Takımı Koordinatörü Ata Karataş, milli takım antrenörleri, dernek yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve ailelerinin katılımlarıyla Başakşehir M.Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.

2014 yılında TürkiyeAvrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda dereceye girerek madalya alan sporcular tam altın, çeyrek altın, sertifika ve kitap ile ödüllendirdi. Ödülleri davete katılan yöneticiler verdi. 2014 yılında sporcuların yaptıkları dereceler ise şöyle:

2014 yılı Türkiye 3.'sü, 2014 yılı Yıldızlar Uluslar arası Zafer Turnuvası ve 3.'sü, 2014 yılı Yıldızlar Uluslararası Sırbistan Turnuvası ve 3.'sü, 2014 yılı Yıldızlar Dünya 3.'sü: Doğukan Kuru

2014 yılı Türkiye Şampiyonu, Uluslararası Cumhuriyet Turnuvası 2.'si, Azerbeycan veSırbistan Uluslararası Turnuva 3.'sü: Enes Bilal Yeşilçiçek

2014 Gençler Türkiye Bölge 2.'si ve Türkiye Şampiyonası 5.'si: Hasan Basri Yıldırım

2014 Minikler Türkiye Şampiyonu: Burak Dursun Akkoç

2014 Minikler Türkiye Şampiyonu: Uğur Erdoğan

2014 Gençler Türkiye 2.'si: Muhammed Raşit Dalkıran

2014 Yıldızlar Türkiye 2.'si: Tayfun Şenyürek

2014 Minikler Türkiye 2.'si: Muhammed Furkan Dursun

2014 Minikler Türkiye 2.'si: Mustafa Safa Yıldırım

2014 Minikler Türkiye 2.'si: Cafer Özkan Çolak

2014 Yıldızlar Türkiye 3.'sü: Burak Tuncel

2014 Minikler Türkiye 3.'sü: Hamza Bakır

2014 Minikler Türkiye 3.'sü: Ahmet Ocakçı - İstanbul

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35