banner32

Başakşehirliler Yazın Keyfini Doyasıya Yaşadı

Başakşehir Belediyesi’nin yazlık sinemadan Boğaz gezilerine, çocuk şenliklerinden pikniklere kadar kültürel ve sosyal etkinliklere, 86 bin 859 Başakşehirli katıldı.

Başakşehirliler Yazın Keyfini Doyasıya Yaşadı
 Başakşehir, yaz aylarında birbirinden güzel kültürel ve sosyal etkinliklerle renklendi. Başakşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Yaz Etkinlikleri ile çocuğundan yaşlısına, gencinden kadınına tüm Başakşehirliler keyif dolu bir yaz yaşadı.

Yazlık sinemaya büyük ilgi… 

Yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen sinema akşamları, Başakşehirlilerden büyük bir ilgi gördü. Başakşehir Millet Bahçesi ve Bahçeşehir Gölet’teki sinema akşamları, 58 bin 900 Başakşehirliyi bir araya getirdi. İlçenin iki önemli buluşma noktasında kurulan dev ekranlarda nostaljik sinema keyfi yaşayan ilçe sakinlerine, etkinlik boyunca Başakşehir Belediyesi tarafından patlamış mısır ve çay ikramı yapıldı. 

Boğaz’da tekne turu… 

Başakşehir Belediyesi, Yaz Etkinlikleri kapsamında ilçe sakinlerini yaz aylarında erguvanlarla süslenen Boğaziçi’nin eşsiz güzellikleriyle de buluşturdu. Hafta içinde her gün gerçekleştirilen Boğaziçi tekne turları ile Başakşehirliler, İstanbul Boğazı’nın tarihi ve turistik mekânlarını yakından görme fırsatı yakaladı. Sıcak yaz günlerinde şehrin karmaşasından uzaklaşarak İstanbul Boğazı’nda tatlı bir huzur almak isteyen ilçe sakinleri, tekne turlarına yoğun ilgi gösterdi. 12 bin 409 Başakşehirli, yaz ayları boyunca simit ve çay eşliğinde İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkardı. 

Başakşehirli komşular piknikte buluştu…

Başakşehir Belediyesi, Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Komşular Pikniği ile Şamlar Tabiat Parkı’nın kapılarını ilçenin kadınlarına açtı. Salı ve çarşamba günleri gerçekleştirilen etkinlikte 3 bin Başakşehirli kadın, ilçenin huzur köşesi olan parkta bir araya geldi. Şamlar Tabiat Parkı 5. Kapı’da düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Başakşehirli kadınlar, evlerinde hazırladıkları lezzetli yiyecekleri birbirlerine ikram etti. Şişme oyun parkurlarında gönüllerince oynayan çocuklar için birbirinden renkli yarışmalar ve çeşitli gösteriler düzenlendi. 

Çocukların her günü bir şenlik havasında…

Yaz aylarında bilgievleri ve spor parklarında çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenleyen Başakşehir Belediyesi, çocukların yaz tatilini şenliklerle daha eğlenceli bir hale getirdi. Farklı mahallelerde her gün gerçekleştirilen çocuk şenlikleri, eğlenceli yarışmalar ve renkli gösterilere sahne oldu. 

 Başakgiller'le hem eğlendiler hem öğrendiler…

Şişme oyun parkurunda doyasıya eğlenen çocuklara, çeşitli aktivitelerle unutulmaz günler yaşatıldı. Başakşehir Belediyesi’nin ‘Sıfır atık, güzel gelecek’ kampanyasının sevimli maskotları Başakgiller de, bir araya geldikleri çocukları hem eğlendirdi hem de geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35