banner29

Başakşehirliler sağlıklı yaşam için yürüdü

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareket Programı’ kapsamında Başakşehir’de ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Başakşehirliler sağlıklı yaşam için yürüdü
Başakşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen yürüyüşe ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

‘2014 Sağlıklı yaşam ve hareket yılı’

Sağlık Bakanlığı’nın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 2014 yılının 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmesi nedeniyle fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumun aktivite alanında bilinç kazanabilmesi için bütün ilçe belediyelerinde aynı gün yürüyüşler gerçekleştirildi. Program kapsamında yapılan Sağlıklı yaşam yürüyüşü Başakşehir’de de Sular Vadisi’nde gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Başakşehir Sular Vadisi yürüyüş yolunda yapıldı. Belediye çalışanlarının, sağlık personelinin ve vatandaşların katıldığı yürüyüş 10 km’lik bir parkurda yapıldı. Vatandaşların çoğunlukla aileleriyle birlikte katıldığı yürüyüşün sonunda katılımcılara kumanya ikram edildi.

‘Sular Vadisi çok nezih bir ortam’

Sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan vatandaşlar düşüncelerini dile getirdi.

Bilal Yılmaz: Başakşehir Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışıyorum. Sağlıklı bir yaşam için yürüyoruz. Katılımın yüksek olmasını bekliyoruz. Kızım ve eşimle beraber geldim. Geçen seneki yürüyüşe de katılmıştım. Bahçeşehir’de yapılmıştı. Başakşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Murat Beyazkaya: Sağlığım için, yarınlarım için yürümem gerektiğini düşündüm. Belediyemizin ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak çalışması ile yapılan yürüyüşü faydalı buluyorum. Kendim de zaman zaman yürüyorum. Sular Vadisi İstanbul’un en nezih ortamlarından. Burada yürümek insana keyif veriyor. 10 km’yi nasıl yürüdüğünüzü anlamıyorsunuz. Yürüyüşe katılmayan Başakşehirlileri de hafta sonları burada yürümeye davet ediyorum.

Melike Güven: Erzurum’da oturuyorum, İstanbul’a tatil için geldim, Dayımla birlikte yürüyüşe katılıyoruz. Bence çok güzel bir etkinlik olmuş. Küçük bir adım bile atılmış olsa, ileride daha büyük adımlar ve organizasyonlar yapılacaktır. Ailecek yürünmesi de çok güzel.

Enes Buğra Cengiz: Başakşehir’de oturuyorum. 17 yaşındayım. Futbol, basketbol oynuyorum. Yürüyüşe aileden 4 kişi olarak katıldık. Yapılması gereken bir şey. Çok faydalı buluyorum.

Muzaffer Duman: Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Bölümü’nde çalışıyorum. Biz işimiz gereği de bolca yürüyoruz. Yürüyüşü organize edenlere çok teşekkür ediyoruz, insan sağlığı için çok faydalı bir etkinlik oldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35