banner29

Başakşehirliler bahar’ı festivalle kutladı

Başakşehir Belediyesi’nin Başakpazar Fuar ve Sergi alanında düzenlediği ‘Balık Festivali’nde ilçe sakinleri baharın gelişini şenlikle kutladı.

Başakşehirliler bahar’ı festivalle kutladı
20 bin kişiye 6 bin ton balığın ikram edildiği Bahar Festivali’nde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da bir süre balık standına geçerek elleriyle balık pişirdi, vatandaşlara ikram etti. Etkinliğe Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, , Murat Şahin, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda Başakşehirli vatandaş katıldı.
 
Erken saatlerde Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı’nı dolduran Başakşehirlilerin yanı sıra etkinliğe ilçe dışından da yoğun bir katılım gerçekleşti.
 
‘Kapalı pazarları her mahalleye taşıyacağız’
 
20 bin kişiye 6 bin ton balığın ikram edildiği Bahar Festivali’nde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bir ara balık tezgâhına geçerek kendi elleri ile hazırladığı balıkları vatandaşlara ikram etti.
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal festival açılışında yaptığı konuşmada yeni Kapalı Pazar alanlarının müjdesini verdi, “Festivalimizin balıklarını Başakpazarımızın esnafı sizlere ikram ediyor, onlara çok teşekkür ediyoruz. Başakpazar yapı ve içerik olarak İstanbul’un ve Türkiye’nin en güzel pazarı. Ama bu pazarımız ilçemizde tek olmayacak. Burası bir Pazar değil AVM konforunda bir yapı. Bahçeşehir’de, Kayaşehir’de kapalı pazar alanlarımızın inşasına başladık. Yaz sonunda iki pazarımızda bitmiş olacak. Bunlarla yetinmeyeceğiz, her mahallemizde kapalı pazarımız olacak. Kapalı pazarlarımızla Türkiye’ye örnek olacağız. Yeni Türkiye için ilçemiz her projesi ile öncü konumundadır”
 
‘Başakşehir 20 yılda çok büyük gelişme gösterdi’
 
Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise yaptığı konuşmada, “1994 yılında şuan Cumhurbaşkanımız olan R. Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Başakşehir 20 yılda çok büyük gelişme gösterdi. Alt yapısı-üst yapısı ile yeşil alanları ile hem örnek hem de yaşanılası bir ilçe haline gelmiştir. Bu gelişmede emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Belediyemizin halkla temasının en yakın örneğini bu festival vasıtası ile görüyoruz. Burada sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Şuan içinde bulunduğumuz kapalı pazar Türkiye'ye örnek olmuştur. Ben şimdiden yaklaşan üç ayların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 
Orhan Hakalmaz, Başakşehirliler için söyledi
 
Sevilen türküleriyle Orhan Hakalmaz’ın da sahne aldığı Balık Festivali’nde sanatçı, sevilen türkülerini Başakşehirliler için seslendirdi.
 
Başkan Uysal, sanatçı Orhan Hakalmaz’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.
 
Birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yapan ve coşkunun eksik olmadığı Balık Festivali’nde çocuklar için sihirbaz gösterileri, maskot gösterileri, maskot mehteran gösterileri, yarışmalar ve halk oyunları ekibi de sahne aldı.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35