banner29

Başakşehirliler aynı sofrada buluştu

Başakşehir Belediyesi’nin her sene onbinlerce mahalleliyi aynı sofrada buluşturduğu sokak iftarlarının ilki Ziyagökalp Mahallesi’nde yapıldı.

Başakşehirliler aynı sofrada buluştu
Ramazan’ın bereketinin paylaşılan lokmalarla arttığı iftar için mahalle sakinleri erken saatlerde alanı doldurdu. Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan iftarın ev sahipliği Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği iftara Başkan Uysal’ın yanı sıra Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Murat Şahin, Yasin Kartoğlu, Haluk Dikbaş, Nurettin Ertemel katıldı.
 
İftar öncesinde mahalle sakinlerini sofralarında selamlayan Başkan Uysal, katılımcıların Ramazan’ını tebrik etti.
 
Başakşehir Belediyesi’nin ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle oruçlarını açan vatandaşlar,  iftar duasını da hep birlikte yaptı. Sokak iftarının duasını ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu yaptı.
 
‘Dostluklar tüm sene sürsün’
 
Başkan Uysal, sokak iftarında yaptığı konuşmada, “Bizler senede bir kere aynı mahallemizde sokak iftarı yapıyoruz ama bizler istiyoruz ki bu dostluklar senenin her günü sürsün. Ramazan’ın manevi atmosferine çok ihtiyacımız var, umarım bu ortam tüm yıl devam eder” dedi.
 
Ziyagökalp Mahallesi’nde ki “Mahallemizin çoğunluğu kabul eder ise bu mahallemizde 2300 konut onaylar ise dönüşüm çalışması başlatacağız. Bayramdan sonra konutlarda mülkiyet tespitleri başlayacak. Biz ev ev dolaşacağız, sizin onayınız olmadan da dönüşüme başlamayacağız. Bu mahallemizde güzelleşecek. İstanbul’un en güzel yerlerinden birisi olcak.”
 
‘Ülkemize sahip çıkmalıyız’
 
Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ise yaptığı selamlama konuşmasında, “İftar sofrasını hazırlayan Başakşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde istikrar ve huzur ortamı olduğu sürece büyümeye, huzurlu yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizin komşuları karışık bir halde. Bu güzel ülkede istikrarın sürmesi adına vatanımıza sahip çıkmalıyız.”
 
 ‘Sokakta iftar yapmak daha keyifli’
 
Mehmet Tuğla: “19 senedir Ziyagökalp Mahallesi’nde oturuyorum. Sokak iftarına daha önce de katıldım. Bu akşam eşim, gelinlerim, torunlarım ve komşularımla iftar yapıyorum. İftar böyle kalabalık olunca daha iyi oluyor.”
 
Nedim Çakar: “22 yıldır burada yaşıyorum. Ailecek sokak iftarına katılıyorum. Sokak iftarı kalabalık olduğu için çok güzel geçiyor.”
 
Nasip Kemal: “Sokak iftarına daha önce de katılmıştım. Başkanımızdan Allah (c.c) razı olsun. Tanımadığımız insanlarla ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu çok güzel bir duygu.”
 
Yare Çolak: “19 senedir burada oturuyorum. Sokakta iftar yapmak daha keyifli. Komşularım, kız kardeşim ve çocuklarımla iftar açacağım. Sular Vadisi’ne akşamları gezmek için gidiyoruz, çok güzel.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35