banner32

Başakşehirli sporcular İstanbul Maratonu’nda koştu

Başakşehirli genç sporcular Türkiye’de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan İstanbul Maratonu’nda sağlık için koştu.

Başakşehirli sporcular İstanbul Maratonu’nda koştu
 Bu sene 36. sı düzenlenen, Vodafone İstanbul Maratonu 118 farklı ülkeden 25 bini aşkın sporcuyu, iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nde buluşturdu. Etkinlikte, Başakşehir Belediyesi Güvercintepe Spor Parkı, Kayaşehir Spor Parkı ve Bahçeşehir Spor Merkezi’ne kayıtlı 200 sporcu da katıldı. Başakşehirli sporcuların aileleriyle katıldığı etkinlikte katılımcılar Boğaz’ın eşsiz güzelliğini seyrederek Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Köprüsü’nü koşarak geçti. 

 

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan İstanbul Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. 150 bini aşkın İstanbullunun katıldığı halk yürüyüşüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı.

 

Maratonu, erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu. Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Faslı atlet Hafid Chani, 2.11.53'lük derecesiyle ilk sırayı elde etti. Maratonda ilk kez Faslı bir sporcu birinciliğe ulaştı. Yarışta, Etiyopyalı Gebo Burka 2.12.23 ile ikinciliği, Kenyalı Michael Kiprop ise 2.12.39'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35