banner29

Başakşehirli Romanlardan anlamlı program

Başakşehirli Romanlar şehitlere duyarsız kalmadı.

Başakşehirli Romanlardan anlamlı program
Ülkedeki terör olayları nedeniyle Hoşdere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin aldığı kararla Hıdırellez şenliklerin formatı değiştirildi. Bu sene altıncısı düzenlenen Hoşdere Hıdırellez Şenliklerinde şehitler için Kuran Tilaveti ve Mevlid okutuldu.
 
Hoşdere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Başakşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen program Başakşehir Özel Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Başakşehir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir katıldı. Etkinliğe Basri Akdemir’in yanı sıra Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan, Hafız Celal Yılmaz, İstanbul Roman Dernekleri Başkanı Semih Makaracı, İstanbul Roman Dernekleri Başkan Yardımcısı Kadir Eke, Hoşdere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cavit Akman ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.
 
‘Tek duamız kardeşlik’

Programın açılış konuşmasını yapan Hoşdere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cavit Akman, Başakşehir Belediye Başkanı ve ekibine etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları dile getirdi, “Hepinizin bildiği gibi Hıdırellez şenliklerimiz müzikli ve eğlenceli olurdu. Bu sene ülkemizde dolaşan kara bulutlar yüzünden ve yurdun her köşesinden yükselen annelerimizin feryadı, babalarımızın vatan sağolsun deyişleri içimize işlemişken yönetim olarak programımızda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid okutmayı uygun bulduk. Tek duamız ülkemizin huzurlu, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamasıdır.”
 
Program, İstoç Camisi İmam Hatibi Mustafa Kızılcık’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Etkinlikte Hafız Celal Yılmaz ise Mevlid okudu. Hoşdere Camisi İmam Hatibi İsa Sezgin ise kaside okudu.
 
‘Rabbimizin rızasına uygun bir program oldu’

Programa katılan Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan, “Çok güzel bir şey yaptınız, baharın gelişini böylesine duyarlı bir programla kutladınız. Rabbimizin rızasına uygun bir program oldu.  Allah (C.C) bizi buraya getirdiği gibi cennetinde de bir araya getirsin.”
 
Program, Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan’ın okuduğu dua ile sona erdi.
 
Etkinliğe katılanlara Başakşehir Belediyesi tarafından yemek ikram edildi.
 
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35