banner29

Başakşehirli Çocuklar Tatilde Geleceği Kodladılar

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde yarıyıl tatiliyle başlayan Arduino Eğitim Kampı tamamlandı. Kampta çocuklar analitik düşünce yeteneklerini geliştirerek kendi projelerini üretti. Birinci seçilen “akıllı termos” projesini hazırlayan öğrencilere ödülünü Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu verdi.

Başakşehirli Çocuklar Tatilde Geleceği Kodladılar
 Başakşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik eğitim programlarına yarıyıl tatilinde de devam etti. Teknolojiye ilgisi olan çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ardunio eğitim kampı tamamlandı. 60 öğrencinin kabul edildiği programda 18-26 Ocak arasında eğitim verildi. 27-30 Ocak’ta ise projeler hayata geçirildi.

Akıllı termos ile birinciliği kazandılar

Kendi aralarında iki ve üçerli takımlar oluşturan öğrenciler, farklı projelere imza attı. Tamamlanan projeler değerlendirmeye alınarak derecelendirildi. Murat Efe Çıblak ile Yusuf İsmet Büyükkılıç’ın hazırladığı akıllı kuş yemliği ile Yasin Doğukan Bayır, Mehmet İstiklal Yurduseven ve Ömer Barel’in hazırladığı akıllı ölçüm bilekliği üçüncülüğü paylaştı. İkincilik ise İbrahim Akpınar, Talha Elkatib ve Ahmet Yusuf Koç’un birlikte yaptığı akıllı ev sistemleri projesinin oldu. Birincilik ödülü ise Melike Uçar ve Yağmur Tüzün’ün geliştirdiği “akıllı termos” projesi oldu. Birinci olan takım, ödülünü Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun elinden aldı.

Dijital çağın imkanları Living Lab’de”

Programda bir konuşma yapan Başkan Kartoğlu, çocukların teknolojiyi öğrenme gereksinimlerinin karşılanması gerektiğini, Başakşehir’de yaşayan çocuk ve gençlerin bu anlamda Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi gibi bir fırsatları olduğunu ifade etti. Çocukların çağa göre yetiştirilmesi gerektiğine işaret eden Kartoğlu, “Bunu nasıl yapacağız? Elimizdeki imkanları kullanarak kendi kültür çizgimizde bunu gerçekleştirmeliyiz. Çocuklar tamamen dijital dile dönmüşler. Burası onların teknoloji ve dijital çağda kendilerini her alanda geliştirebilecekleri bir merkez.” dedi.

Kariyerlerine olumlu etki edecek”

Programın sonunda bilişim eğitmeni Merve Yorgancıoğlu, kampı tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi. Kampın çocukların eğitim hayatı ve kariyerine olumlu etki edeceğini belirten Yorgancıoğlu, “Çocuklar bu kamp boyunca algoritma mantığını öğrendiler. Elektronik, mekanik, kodlama bu alanlarda derinlemesine çalışmalar yaptılar. Bu kamp, çocukların bundan sonraki yaşamında önlerindeki seçenekleri değerlendirmeleri açısından önemli bir kaynak olacak.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35