banner29

Başakşehir’in yeni Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu

Başakşehir Belediye Meclisi, Mevlüt Uysal’dan boşalan Belediye Başkanlığı için seçimini yaptı. Başkan yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu, üçüncü turda 25 oy alarak Başakşehir Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı oldu.

Başakşehir’in yeni Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu
 

Başakşehir Belediyesi Başkanlığı’na Yasin Kartoğlu seçildi. Başakşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamanın ilk iki turunda 3’de 2 çoğunluğa ulaşılamadı. Her iki turda da adaylardan Yasin Kartoğlu 25, Abdulhadi Akmugan ise 12 oy aldı. Üçüncü tur oylamada ise yine 25 oy alan Kartoğlu, Başakşehir'in yeni Belediye Başkanı seçildi.

 

Yeni Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Belediyeciliği meslek haline getirmiş, Başakşehir’e gönül vermiş biri olarak böyle bir makama getirilmiş olmaktan, büyük bir mutluluk duyuyorum. Görevimi sorumluluk bilinciyle ve layıkıyla yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

“BAŞAKŞEHİR’İ GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başkan Mevlüt Uysal’a Başakşehir’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kartoğlu, “Şimdi bir bayrak değişimi yaşıyoruz. Eski dönemden güç alarak, yeni bir döneme başlıyoruz. Hep birlikte uyum içerisinde sadece Türkiye’nin vitrin İlçesi haline getirdiğimiz Başakşehir’i geleceğe taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Başta hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tabi tüm partilerden meclis üyesi arkadaşlarımızın desteğiyle el ele vererek Başakşehir’i hemşerilerimizin daha keyifle yaşayacakları bir yer haline getirmek için gayret göstereceğiz. Allah beni, size ve Başakşehir halkına mahcup etmesin. Hiç vakit kaybetmeden kurucu Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal’dan aldığımız hizmetlere devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Hedeflerimiz büyük. Başakşehir huzuru arayanların hedefi olacak. Çok çalışacağız. CHP’li üyeler ile birlikte sorunları çözeceğiz. Hedefimiz hayatı kolaylaştırmak ve halkımızı mutlu etmek. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, AK Parti İl Başkanımıza,  İlçe Başkanımıza ve görevi devraldığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra Sayın Başkanımız Mevlüt Uysal’ın başlatmış olduğu vizyoner projeler ile kaldığımız yerden devam edeceğiz. Rabbim bizi mahcup etmesin.” diye konuştu.

 

Başkan Kartoğlu, seçim sonrasında meclis üyeleri ile toplu fotoğraf çektirdi, tebrikleri kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35