banner29

Başakşehir’in yeni Başkanı Cemevi’nde aşure dağıttı

Muharrem ayı dolayısıyla, Kerbela şehitleri için anma programı düzenlendi. Vefatının 1378. yılında, Hazreti Hüseyin Efendimiz ve vefat eden Ehlibeyti, Güvercintepe’deki Hacı Bektaş Veli Cemevi’nde düzenlenen programda rahmetle anıldı.

Başakşehir’in yeni Başkanı Cemevi’nde  aşure dağıttı
 Anma programı; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Güvercintepe Hacı Bektaş Veli Cemevi Başkanı Cafer Geçgül, Başakşehir Cemevi Dernek Başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.Güvercintepe’deki Hacı Bektaş Veli Cemevi’nde düzenlenen programda Başakşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Kartoğlu, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi coğrafyada hangi ülkede olursa olsun yeni Kerbela'lar yaşanmaması temennisinde bulunarak “Hazreti Peygamber de, Hz. Ali de, torunu Hz. Hasan ve Hüseyin de bize şunu öğretti: Can kutsaldır, can azizdir. Kim ki bir cana kastederse bütün bir aleme kasteder” ifadelerini kullandı.


Başakşehir Times Haber Merkezi / Merve Saraç


“KERBELA’DAN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, yaptığı selamlama konuşmasında Kerbela’nın en büyük mesajının birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu ifade ederek, “Kerbela'nın acısını kalplerinde yaşayan Müslümanlara düşen en hayati ve tarihi görev Kerbela'nın doğru okunup anlaşılması ve ondan ders çıkarılmasıdır.” açıklamasında bulundu.

“YENİ KERBELA'LAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise“Hazreti Peygamber nasıl ki bizim, hepimizin Peygamberi ise Hazreti Hüseyin de bizim, hepimizin Hüseyin'idir. Bunların hepsi bizim birlik sebebimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi coğrafyada hangi ülkede olursa olsun yeni Kerbela'lar yaşanmaması istemiyoruz. Hazreti Peygamber de, Hz. Ali de, torunu Hz. Hasan ve Hüseyin de bize şunu öğretti: Can kutsaldır, can azizdir. Kim ki bir cana kastederse bütün bir aleme kasteder” dedi.

KAYMAKAM TEKİN, BAŞKAN KARTOĞLU AŞURE DAĞITTI

Protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Tekin, Belediye Başkanı Kartoğlu etkinliğe katılan vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Kaymakam Tekin, Başkan Kartoğlu ile birlikte Bahçeşehir Pazartürk’e geçerek burada da vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35