banner32

Başakşehir'in girişimci hanımları

Başakşehir Belediyesi “Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi” kuraları törenle çekildi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımı ile gerçekleştirilen kura töreninde Uysal “Beş sene sonra İstanbul’un tüm pazarları Başakpazar gibi olacak ”dedi.

Başakşehir'in girişimci hanımları
 “Hanımeli” bir öncü olacak

“El Emeğim Kendi İşim” sloganı ile Başakşehirli hanımlara el emeklerini değerlendirip, kendi işlerinin patronu olma imkânı sunan projenin kura töreninde hanımlara seslenen Uysal “Beş belediye, kendi ilçelerine böyle bir mekân kazandırmak için dört ay önce açılan Başakpazar Fuar ve Sergi alanımıza gelerek incelemeler yaptı. İnanıyorum ki beş sene sonra İstanbul’daki tüm pazarlar, Başakpazar gibi olacak” dedi. 

Başakşehir Times Haber Merkezi 

“Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi”nin bir öncü olduğunu söyleyen Uysal, hanımlardan taleplerde de bulundu. Başkan Uysal, “Kadınlarımıza bu projede pozitif ayrımcılık gösterdik.Stantlardan ücret almadık. Piyasadaki ürünlerden daha iyi kaliteli ürünler satın ki müdavimleriniz olsun’’ diye konuştu.

“Hanımelleri”ne kurslar verilecek

Ürettikleri ürünlerle profesyonel iş hayatına katılmak isteyen ya da yeni bir alanda üretim yapmak isteyen hanımlara İSMEK ve Halk Eğitim Merkezleri’nin ortaklığı ile kurslar verip destekleyeceklerini de vurgulayan Uysal, paraya ihtiyacı olmayan hanımları da Hanımeli projesine katılmaya davet etti. Uysal, “Paraya ihtiyacım yok ama el emeğimi satıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyorum diyorsanız, özellikle orta bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanızı sağlayabiriz. Hanımlarımızın inşallah ana caddelerde de dükkân açtıklarını görürüz. Gayretiniz ve emekleriniz örnek olur inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri, Başakpazar yetkilileri, çok sayıda hanımın sabırsızlıkla beklediği kura töreninde 400’ü aşkın stant yeri belirlendi.Törende ilk kurayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal çekti.

İlk Satışlar 29 Mayısta

Gıda ve Tekstil ürünlerinde satışların yapılacağı projeye her yaştan ve meslekten ev hanımın satış yapacağı Hanımeli, her hafta salı günleri 11.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Nobel Barış ödüllü mikro kredi de Başakşehir’de ilk defa kadınlara sermaye desteği verilerek, bu projede kullanılacak. 29 Mayıs Salı günü saat 13:30’da açılışı yapılacak programda, İkbal Gürpınar da saat 15:00’de bir söyleşi gerçekleştirecek.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35