banner29

Başakşehir'in En İyi Genç Sesleri Büyüledi

Başakşehir Belediyesi tarafından "Sahne Gençlerin" sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali, büyük heyecana sahne oldu. Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışmanın final programı, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Başakşehir'in En İyi Genç Sesleri Büyüledi
Başakşehir Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’nda kazananlar belli oldu. ‘En iyi kadın ses’, ‘en iyi erkek ses’ ve ‘en iyi grup’ kategorilerinde sahne alan finalistlerin birbirinden başarılı performansı ayakta alkışlandı.


‘En iyi kadın ses’ ve ‘en iyi erkek ses’ kategorilerinde 10 öğrenci ile ‘en iyi grup’ kategorisinde 5 grubun final heyecanına, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de ortak oldu.


Gençlerin solo performansı ayakta alkışlandı


Yarışmanın ilk etabında solo performansları ile 5 kadın ve 5 erkek finalist sahne aldı. Arkadaşlarının yoğun tezahüratları altında sahneye çıkan gençler, en iyi performanslarını sergileyerek jüri üyelerinden en yüksek puanı almaya çalıştılar. Gençlerin sahne performansı, başkanlığını keman virtüözü Muhammed Yıldırır’ın yaptığı, besteci Oğuzhan Balcı, klarnet virtüözü Serkan Çağrı, piyanist Anjelika Akbar ve ses sanatçısı Dilek Türkan'ın da yer aldığı jüri tarafından değerlendirdi.


Grup performansları coşkuyu katladı


Yarışmanın ikinci ve son bölümünde ise finale kalan 5 grup sahneye çıktı. Grup Tünel, Grup Masters, Grup Rapsodi, Grup Kaptan ve Grup Karma, birbirinden başarılı performanslar sergileyerek salonu dolduran yüzlerce gencin coşkusunu zirveye çıkardı.


Kartoğlu: Amacımız gençlerin mutlu olması


Gençlerin heyecanı ve coşkusundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilk kez üzenledikleri müzik yarışmasında kaybeden olmadığını aksine tüm finalistlerin şampiyon olduğunu söyledi. Gençlere yönelik özgün projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Kartoğlu, "İstanbul’un en genç belediye başkanı gençlerle iştigal oluyor. Tiyatro Akademimiz, Spor Akademimiz ve Müzik Akademimiz bitti. Şimdi Liselerarası Müzik Yarışmamızın finalini yapıyoruz. Gençler çok heyecanlı. Salonda muhteşem bir kalabalık var bu beni daha da heyecanlandırıyor. İnşallah biz gençlere daha çok imkân vereceğiz. Biz gençleri anlamaya çalışıyoruz, onlarla daha fazla ilgilenmeye çalışıyoruz. Bütün hedefimiz, bütün amacımız onların mutlu olması” dedi.


Kazananları Türkiye'nin en ünlü müzisyenleri belirledi


Türkiye'nin en ünlü müzisyenlerinin yer aldığı jüri, kazanan isimleri ve grubu belirmekte hayli zorlandı. Gençlerin sahne performanslarını beğenen klarnet virtüözü Serkan Çağrı, "Gençleri çok başarılı buldum. Müzik yolculuklarının uzun soluklu olacağına inanıyorum. Ayrıca bir müzisyen olarak, gençlere bu imkânı sunduğu için Başakşehir Belediyesi'ne ve Sayın Başkan'a şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

Kulis ve salondaki heyecan, sonuçların açıklanmaya başlamasıyla yerini coşkuya bıraktı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda erkeklerde Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mazlum Doğan Saba, kadınlarda ise Özel Vizyon Anadolu Lisesi'nden Nazlıhan Erdik birinciliği kazandı. Yarışmada en iyi grup ödülünün sahibi ise Özel Bilfen
Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Grup Karma'nın oldu.


Gençlere sürpriz hediyeler verildi


Büyük bir heyecana ve coşkuya sahne olan yarışmada dereceye giren gençlere ödülleri Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mahmut Yavuz, Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi ile jüri üyeleri tarafından verildi. Başakşehir Belediyesi Liselerarası Müzik Yarışması’nın final programı, protokolün ve jüri üyelerinin dereceye giren öğrencilerle birlikte objektiflere poz vermesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35