banner29

Başakşehir’in Beş Yıldızlı Akademisinde Mezuniyet Coşkusu

Başakşehir Belediyesi’nde gelenek bozulmadı, beş yıldızlı akademilerde mezuniyet heyecanı yaşandı. Radyo Akademi, YouTube Akademi, Gazetecilik ve Yeni Medya Okulu, Dublaj Okulu ve Sinema Okulu’nda eğitimleri tamamlanan kursiyerler, sertifikalarını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun elinden aldı.

Başakşehir’in Beş Yıldızlı Akademisinde Mezuniyet Coşkusu

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) / Hüseyin Çetiner

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve gençleri sektörün deneyimli isimleriyle buluşturan Başakşehir Radyo Akademi’de 8. dönem, YouTube Akademi’de 6. dönem, Gazetecilik ve Yeni Medya Okulu’nda 3. dönem, Dublaj Okulu’nda 3. Dönem, Sinema Okulu’nda ise ilk dönem eğitimleri tamamlandı. Hem teorik hem de pratik alanda eğitim alma fırsatı bulan kursiyerler için Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi. Kursiyerlerin mezuniyet coşkusuna Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da ortak oldu.

“Bir maratonun daha sonuna geldik”

Başakşehir YouTube Akademi ile başlayan yolculukta bir ilki daha yaşadıklarını belirten Başkan Kartoğlu, “Beş akademimizde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin tamamının mezuniyet heyecanına aynı anda ilk kez ortak oluyoruz. ‘Beşi bir yerde’ desek, yanlış olmaz diye düşünüyorum. Bir maratonun daha sonuna geldik. Bu dönem Sinema Okulumuzun ilk mezunlarını da verdik. Kursiyerlerimizi canıgönülden kutluyorum” dedi.

“3 ay staj imkânı”

Akademilerin gençlere iş kapıları açtığını da vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Medyamızın önemli kuruluşlarından TürkMedya ile iş birliğine gittik. Gençlerimizin kariyer yolculuklarında ilk adımı atmasını sağlıyoruz. Kursiyerlerimiz bundan böyle Türk Medya’da 3 ay staj yapacak. Başakşehir Yeni Medya Akademi ile gençlerimize yeni fırsatlardan sonra yeni iş kapıları da açmış olacağız. Sizlerin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinizden eminim. Medyanın farklı alanlarında çok başarılı işlere imza atacağınızdan şüphem yok” şeklinde konuştu.

Sinema Okulu’nu başarıyla tamamlayan Atakan Demirbozan “Bir Varmış Bir Yokmuş” ve  Rana Nur Çağman “Budanmış Vazo” isimli  eseriyle Başakşehir Belediyesi tarafından senaryo yapım desteği almaya hak kazandı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35