banner29

“Başakşehir’i Seviyorum Çünkü...” Söyleşileri Başladı

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’i Seviyorum Çünkü… Söyleyecek Sözüm Var” söyleşilerinin kapsamında liseli gençlerle bir araya geldi. Başkan Kartoğlu’na Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen Robot Rıfkı da eşlik etti.

“Başakşehir’i Seviyorum Çünkü...” Söyleşileri Başladı
 “Gençlik Oyunları’na katılın”

Söyleşiye kendi hayatıyla ilgili bilgiler vererek başlayan Başkan Kartoğlu, öğrencilere okul hayatları boyunca sadece derslere değil, kendilerini hayata hazırlayacak konulara da yoğunlaşmalarını tavsiye etti. Kartoğlu, “Başarılı olmak bir tercih ama buna erken yaşlarda karar vermeniz lazım. Sizi diğerlerinden ayıran +1’iniz mutlaka olsun. Kendinize ekstra hedefler belirleyin. 3. Gençlik Oyunları başlıyor, oradaki yerinizi mutlaka alın” dedi. 

Başkan Kartoğlu, teknolojinin öneminden söz ettiği sırada sahneye gelen Robot Rıfkı’yla bir süre sohbet etti. Rıfkı’nın yazılımının Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde geliştirildiğini dile getiren Kartoğlu, gençlerden Living Lab’i mutlaka ziyaret etmelerini istedi. 

“YouTube Akademi kuruluyor”

Gençlerin sosyal medya ve YouTube’la ilgili görüşlerini dinleyen Başkan Kartoğlu, Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde bir YouTube akademi kurulacağı müjdesini vererek, “YouTuber olmak isteyenler oraya müracaat edebilir. Bir ay içinde faaliyete geçirmeyi planladığımız akademide video çekim tekniklerinden montaja, diksiyon kursundan pazarlama tekniklerine kadar teorik eğitimler de olacak.” diye konuştu.

Başkan Kartoğlu’nun okul öğrencilerinin görüşlerini dinleyip sorularını cevapladığı program, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35