banner25

Başakşehir’e soru önergesi yağmuru

CHP Başakşehir meclis üyeleri belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın cevaplandırmasını istedileri iki soru önergesi verdiler.

Başakşehir’e soru önergesi yağmuru
İlk soru önergesi Güvercintepe Mahallesinde yapılan hafriyat dökümü,ikincisi ise Boğazköy yapı kooperatifi ile ilgili oldu.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BAŞKANLIK MAKAMINA;
 
 
Son dönemlerde, Başakşehir Belediye sınırları içerisinde Güvercintepe Mahallesi, Mert Sokağın başında olan Kaya City yanında hafriyat toprağı döküldüğü tespit edilmiştir.
 
Bu kapsamda;
1.      Söz konusu döküm ile ilgili olarak Başakşehir Belediyesi ilgili birimleri tarafından verilmiş herhangi bir izin var mıdır? Varsa detayları nedir?
2.      İşle ilgili yapılan bir ihale var mıdır? Varsa ne zaman yapılmış, hangi firmalar katılmış ve hangi firma ne koşullarda almıştır?
3.      Hafriyat alanı hakkında ilgili kurum görüşleri alınmış mıdır?
 
BAŞAKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BAŞKANLIK MAKAMINA;
Soru Önergesi
Konu: Boğazköy Konut Yapı Kooperatifler Birliği.
 
2010 yılı Ocak ayında Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal’ın yaptığı basına yansıyan açıklamalarda; Boğazköy'e hakim olabilmek için en az belediye adına bir üyelik istedik. Çünkü nereye park yapılacak, yol açılacak sosyal veya kamusal donatı inşa edilecek, bunları belirlememiz gerekiyor. Üst birlik yönetimini tazelemesi ve bu yeni yönetimin de bizlerle, belediyeyle birlikte ortak bir akıl oluşturarak sorunları hızla çözmesi gerekiyor. Ortada aşılamamış sorunları olan bir Boğazköy var. Çünkü bu kadar büyük bir projenin şaha kaldırılması gerekiyor. Biz Boğazköy’ün bütün sorunlarının çözülmesini ve sıkıntılarından kurtulmasından yanayız. Vatandaşlarımızın ve Boğazköy’ün mağduriyetine son verilmesini istiyoruz. Demişti.
Bu konuşmaları takiben Kooperatifler Birliğinde yapılan seçimlerde belediye başkanının önerdiği kişi birlik başkanlığına seçilmiş ve 2 yıl kadar başkanlığı devam etmiştir.
Geçtiğimiz aylarda 25.08.2012 tarihinde T.H.S.S. Esenkent Boğazköy Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmıştır.
Bu toplantı tutanağında; tutanağa geçen konuşmalarda "Belediye başkanı, alınmayan yerlerin alınması için özel bir kişiye görev verdi. Bu yerleri topla ve birliğe devret dedi. Bunun bedelini daha sonra o kişiye yer vererek veya Pazartürk'te dükkan vererek ödeyeceğini belirtti. Bu kişi yerleri topladı, şu anda sadece 1 arsa kaldı. Bu arsanın da hukuki sorunları var, bu sorunlar çözülünce o da alınacak." denilmiş, Belediye Başkanının eski birlik başkanının birlik başkanlığından çekilmesini istediği aktarılmış, bu mütalaalar sonrası da yeni birlik yönetimi olarak önceki birlik yönetimi oluşturulmuştur.
Bu kapsamda;
1.      Söz konusu toplantıda Belediye Başkanı tarafından ifade edildiği belirtilen sözler size ait sözler midir?
2-     Sözler size ait ise, bölgenin tapu sorununun çözümünde neden özel bir şahıs veya özel bir firma kullanılması düşünülmüştür? Neden belediye veya kooperatifler birliğinin bu sorunu doğrudan çözmesi yoluna gidilmemiştir?
3.      Söz konusu toplanan sorunlu arsaların ederi hangi yöntemle, nasıl belirlenecektir?
4.      Sorunlu arsalara karşılık takas yapılması düşünülen arsaların ederi hangi yöntemle, nasıl belirlenecektir?
5.      Bölgede plan tadilatı yapmayı düşündüğünüz alan var mıdır? Varsa detayları nedir? Bölgedeki 60.000 m2 yeşil alan ve birçok rekreasyon alanına yönelik Başakşehir Belediyesi'ne gelmiş bir talep var mıdır?
6.      Bir hukukçu olarak yaşanan bu süreci hukuka uygun buluyor musunuz?
 
Tarafımıza bilgi verilmesi isteğimizi saygılarımızla arz ederiz.
 
 
Bektaş Ulusan     Serdar Bayraktar         Kazım Özeren
Başakşehir Bel.     B.Şehir Meclis Üyesi       Başakşehir Bel. Meclis Üyesi     
Meclis Üyesi            
  
 
A.Hadi Akmugan   Müslüm Aksoy               Dursun Demirbağ   
Başakşehir Bel.      B.Şehir bel.Meclis Üyesi, B.Şşehir Belediye Mec.Üyesi 
Meclis Üyesi     
 
 
Ayhan Geygel      Turan Zorba                                 Ali Bakır    
Başakşehir Bel.     B.Şehir Beşediyesi Meclis Üyesi    Başakşehir Bel. Meclis Üyesi Başakşehir                                                       Meclis Üyesi


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35