banner32

Başakşehir’de temiz sofralar açıldı

Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat Söyleşileri programına beslenme ve gıda güvenliği konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer konuk oldu.

Başakşehir’de temiz sofralar açıldı

Başakşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Temiz Sofralar” konulu söyleşi programına katılan Kemal Özer sofralarımız ve beslenme alışkanlıklarımızı İslam’ın emir ve yasaklarına göre değerlendirdi.  

Başakşehir Times Haber Merkezi

Özer ”Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah bize beslenme konusunda uyarılarda bulunurken helal ve haram olan yiyecekler arasına ayrımı kalın çizgilerle koyar. Allah bize iki uyarıda bulunuyor. Birincisinde haddi aşmayan temiz bir tüketim, ikincisin de ise ihtiyacınız kadarını tüketmek emrinde bulunuyor” dedi.

Gıdalar kimyasal bir silaha dönüştü

Modernitenin gıda sektöründe kullandığı ilaçlama ve katlı maddeleriyle insan sağlığı için adeta kimyasal bir silaha döndüğünü vurgulayan Özer “Modern endüstri insanlara proteinle karbonhidratlı yiyecekleri aynı anda tüketmemelerini söyler ama bir kekin içine bu iki maddeyi ve daha fazlasını birleştirir. Çünkü önemli olan insan sağlığı değil üretilen ürünün satılmasıdır” dedi.

"Tek besinle beslenin!”

Sağlıklı beslenme önerilerine alışılmışın dışında alternatifler sunan Özer “Sabah kalkar kalkmaz öncelikle iki bardak su için. Sonra mutlaka incir, hurma gibi tatlı yiyecekler yiyin. Öğlen yemeğini olabildiğince az yiyin. Sofranızda olabildiğince tek bir besinle beslenin. Üç ya da daha fazla olan besinlerden uzak durmak gerekiyor. Peygamber Efendimiz ve Osmanlı Padişahları genelde tek ya da en fazla iki besinle besleniyorlardı” şeklinde konuştu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35