banner29

Başakşehir'de Salavat-ı Şerife özel gecesi

Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan programlarının dünkü bölümünde, Salavat-ı Şerife özel gecesi yer aldı. Etkinliğe katılan yazar Senai Demirci, salavatla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başakşehir'de Salavat-ı Şerife özel gecesi
İslam’ın şartı aynı zamanda insan olmanın da şartıdır

Ramazan'ın İslam ve insanlık açısından önemini doyumsuz sohbeti ile anlatan yazar Senai Demirci, "Aklı başında her Müslüman kendini aynada görüp, yaradana elhamdülillah demeli. Şükretme telaşı içinde olmalıdır.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Biz bu telaşa Muhammed (S.A.V) duruşu diyoruz. Her Müslüman Muhammed (S.A.V) gibi durmalı, Allah’a (C.C) şükretmeye borçluyum demelidir. Kulluğun anlamı budur. İslam’ın şartı aynı zamanda insan olmanın da şartıdır.

Biz Muhammed ( S.A.V) gibi şükür telaşında olmalıyız. Salavatı sadece dille değil, yaşantımıza taşıyarak yapmalıyız. Muhammed (S.A.V) gibi kainata ve insanlara bakabilmeli, onun döndüğü kıbleye dönmeliyiz.

Müslümanlığın şartı budur" dedi.
Yazar Senai Demirci'nin Müslüman olmanın incelikleri ve Salavat- ı Şerif in önemi konulu söyleşisinden sonra sahneyi devralan Mustafa Demirci de ezgilerine Salavat-ı Şerifi kattı.

İbrahim Sadri ve Zekai Tunca ile unutulmaz bir gece


Bahçeşehir programı ise şiir doluydu. Gölet etkinlik alanında etkili yorumuyla ses verdiği mısralara ayrı bir mana katan İbrahim Sadri, ekibiyle birlikte gönüllere seslenen bir performans sergiledi.


Kayaşehir bölgesinde ise Türk Sanat Müziği’nin en büyük isimlerinden olan Zekai Tunca vardı. Erken saatlerde etkinlik alanını dolduran çok sayıda Kayaşehirli’ye seslenen Tunca, dillerden düşmeyen şarkılarını söyledi.
 
Sahneden inerek seyircilerin arasında parçalarını hayranları ile birlikte söyleyen sanatçı uzun süre alkışlandı. Türk sanat müziğinin en seçkin eserlerini seslendiren Tunca "Kayaşehir'in bu güzel Ramazan atmosferini bizlere yaşatan Başakşehir Belediyesi’ne minnettarız. Allah ( C.C) nice Ramazanlar’da bu güzel mekanlarda buluşmayı nasip etsin" dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35