banner32

Başakşehir’de öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Başakşehir’de coşkulu bir organizasyonla kutlandı. Başakşehir Belediyesi’nin organize ettiği geceye ilçe genelindeki okullarda görev yapan öğretmen, okul yöneticileri ve aileleri katıldı.

Başakşehir’de öğretmenler günü kutlandı
 Başakşehir Konistan’da gerçekleşen yemekli organizasyonda öğretmenler Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Orhan Hakalmaz’ın türküleriyle unutulmaz bir gece geçirdi.

 

‘Okullarımıza her alanda destek oluyoruz’


Gecede selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Başakşehir yeni bir ilçemiz, okullarımızda pek çok sorunlarımız olduğu gibi avantajlarımızda var. 2009’da 30 bin öğrencimiz varken şimdi 80 bin öğrencimiz bulunuyor. 5 sene sonra en az 150 bin olacaktır. İstanbul’un diğer ilçelerine kıyaslarsak ta çok iyi okullarımız var. Okullarımızın pek çoğunun yeni yapılmış olmasından dolayı güzel okullarımız var. İlçemizde her konut bölgesine okul yapılmasına çok önem gösteriyoruz. Okullarımızın tüm sorunlarını da takip ediyoruz, destek oluyoruz.” dedi.

 

‘Başakşehir’e öğretmen evi projemiz var’


Öğretmenler için yeni sosyal alanlar yapılacağı müjdesini de veren Başkan Uysal, çalışmaları ve projeleri anlattı, “Sular Vadisi’nde ki sosyal tesisimiz bitmek üzere, yakında açacağız. Yine Şamlar Tabiat Parkı’nda sadece Başakşehir’de oturanlara özel iki kapı ayırmayı düşünüyoruz. Öğretmen evimizi de yapacağız. Bu çalışmalar geciktiyse bilin ki en güzelini yapmak için gecikmiştir.”

 

‘Öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğini şekillendirmektedir’


Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, ise yaptığı konuşmada, “Öğretmenler gününde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Öğretmenliğin ilk insan Hz. Adem ile başladığına inanıyoruz.  Yaptıkları işler gereği öğretmenlerimiz ailemizden biri gibiler. Ülkemizin geleceğini şekillendiren, hedeflerimize sağlam adımlarla gitmemize vesile olacak olan öğretmenlerdir. Bu kutsal görevi yerine getiren siz öğretmenlerin önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

‘Öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz’


Öğretmenler gününü kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, yaptığı konuşmada “Bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler öğrencilerimizin gözündeki ışığı okumaya ve onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Başakşehir’de 3 bin öğretmenimizle 80 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın evrensel bilgiye ulaşmasını sağlarken, sağlam duruş kazandırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın özgün ve özgür düşünmesi için onları en iyi şekilde hayata hazırlamalıyız.”dedi.

 

Hakalmaz, öğretmenler için söyledi


Sıcak bir ortamda yemeklerini yiyerek, sohbet eden öğretmenler protokol konuşmalarının ardından Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Orhan Hakalmaz’ın türkülerini dinledi.

 

Sanatçı konser öncesi yaptığı selamlama konuşmasında “Bende bir dönem öğretmenlik yaptım. Bu keyfi kısa sürede olsa tattım. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum, bu güzel gecede sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.”dedi.

 

Orhan Hakalmaz Türk Halk Müziğinin seçkin parçalarını öğretmenlerle birlikte seslendirdi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin sanatçıya teşekkür ederek, gecenin anısına çiçek takdim etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35