banner32

Başakşehir'de Kerbela Şehitleri Anıldı

Başakşehir Belediyesi’nin Muharrem ayının 10. günü olan Aşure gününde düzenlediği özel programda, Müslümanların ortak acısı Kerbela olayında şehit edilen Hz. Hüseyin (ra) ve Ehl-i Beyt dualarla yâd edildi.

Başakşehir'de Kerbela Şehitleri Anıldı
 Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’ndaki programa Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Tayip Tanrıkulu, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzincanlı şiirleriyle mest etti

Başakşehir Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Şair Dursun Ali Erzincanlı, “Faran Dağları’nda Açan Sevgili”, “Adın gibi Geçer” gibi sevilen şiirleriyle izleyenleri mest etti.

“İnsanlık oldukça Kerbala’lar olacak”

Aşure Günü’nün anlam ve önemine dair konuşan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Müslümanların Muharrem ayının başlamasıyla yeni bir hicri yıla girerken sevinci ve hüznü bir arada yaşadığını belirterek, “Emevi Devleti'nin ikinci Halifesi Yezid bin Muaviye tarafından Hz. Muhammed'in (sav) torunu Hz. Hüseyin (ra) ve 72 yakınının şehit düştüğü ‘Kerbela olayı’ bugün yaşandı.” dedi. Döngeloğlu, Kerbela’ların bugün de devam ettiğini söyleyerek, “İnsanlık var olduğu müddetçe Kerbela’lar olacak. Ne mutlu Hz. Hüseyin gibi, Hz. Zeynep gibi dimdik duranlara.” diye konuştu.

Program sonunda vatandaşlara aşure ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35