banner25

Başakşehir'de Kafkasya Kültür Günleri

Başakşehir Belediyesi, Kafkasya’ya yönelik insani yardım çalışmaları ile bilinen, KAFDER ile birlikte “Kafkasya Kültür Günleri” programına ev sahipliği yaptı.

Başakşehir'de Kafkasya Kültür Günleri
Çınar Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Kafkasya Kültür Günleri etkinliğinde Kafkasya ile ilgili konuşma, Adıgeyce Şarkılar ve Troyka Kafkas Gösteri Ekibi ve Geleneksel Çerkez Düğünü Merasimi-aldı.

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Başakşehir'de yaşayan çok Kafkas kökenli vatandaş katıldı.

KAFDER Başkanı Yusuf Taş "Günümüz Kafkasyası" konulu söyleşisinde slayt eşliğinde Kafkasya bölgesinin, kültürel, siyasi ve sosyal yapısı hakkında genel bilgiler verdi. Taş; Kafkas halklarının savaşçı bir millet olarak tanındıklarını belirterek, "Savaş haricindeki zamanını da dans ederek geçiren Kafkas halkının hakkında ülkemizde yaşayan vatandaşlar çoğunlukla
tam olarak bilgi sahibi değil. Kafkasya sanıldığı uzak değil hemen yanı başımızda." dedi.

Derneklerle birebir diyalog

Gecede bir konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; artık belediye deyince akla sadece altyapı çalışmaları değil, sosyal kültürel her türlü faaliyetin içerisinde olan, ilgilenmeye çalışan bir yapının geldiğini belirtti. Uysal; bu konuda en büyük çözüm ortağının dernekler ve vakıflar olduğunu belirterek, " İlçemizde bu tür Kafkasya'ya yönelik bir program yaparken işin içinde Kafkasya'yla ilgili bir dernek varsa şayet bizim içimiz rahatlıyor. Biz kültür programları yaparken derneklerimize elimizden geldiğince destek oluyor ayrıca kendi kültür etkinliklerimizi yapıyorduk fakat bu dönemde derneklerimizle vakıflarımızla birebir diyaloğumuz olacak ve onlar yoluyla bu etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. İnsanların geldiği toprakları kültürünü geleneğini unutmaması kültürel bir zenginlik. Herkes kendi kültürü ve diliyle ama kardeşçe yaşadıkça bu ülkede güzel günler devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Troyka Kafkas Gösteri Ekibi izleyenlerden büyük alkış aldı. Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş gösteri sonunda ekibin Sanat Yönetmeni Hasan Kasımoğlu'na bir çiçek takdim etti. Etkinlik Geleneksel Çerkez Düğünü Merasimi ile sona erdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35