banner32

Başakşehir’de İstanbul’un Fethine özel program

İstanbul’un Fethi’nin 564. Yılı Başakşehir’de düzenlenen bir programla kutlandı.

Başakşehir’de İstanbul’un Fethine özel program
 Başakşehir Kaymakamlığı’nın düzenlediği ve Toki Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gösterilerinin yer aldığı program Başakşehir Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti.

 

Programa Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

TOKİ Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Bozkurt günün anlam ve önemi belirten konuşmasında ;” İstanbul dillere destan şehir ve nice Fatih’in rüyası. İstanbul onu alacak komutanı ve ordusunu met ettiği aziz şehir. İstanbul üç kıtanın kalbi, güzelliği ve tarihi paha biçilemez bir şehir. Tarihin altın sayfalarında yer alan önemli hadiselerden birisi de İstanbul’un fethedilmesi ve İslam topraklarına katılmasıdır. İslam dinin hayat nizamı ve adalet ilkesi üzerine kurulan Osmanlı Devleti’nin genç padişahı II. Mehmet, Peygamber Efendimizin müjdesine nail olarak bundan 564 yıl önce İstanbul’u fethetmiştir. Bu fetih canını, malını feda edenlerin bizlere büyük bir hediyesidir. Bu vesileyle İstanbul’u bize bahşeden Büyük Türk hakanı Fatih Sultan Mehmet’i ve kahraman ordusunu rahmetle anıyoruz” dedi.

 

Kuran tilaveti ile başlayan program, öğrencilerin İstanbul’un fethi şiiriyle devam etti. TOKİ Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro oyununda Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği sahneler izleyicilerden büyük alkış aldı. Okulun koro gurubunun seslendirdiği şarkılar sonrasında program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35