banner32

Başakşehir’de insansız hava aracı dönemi başlıyor

Pek çok öncü projesi ile adından söz ettiren Başakşehir’de ‘insansız hava aracı’ dönemi başlıyor.

Başakşehir’de insansız hava aracı dönemi başlıyor
Başakşehir Belediyesi insansız hava araçlarını kullanımı için ilk adımı attı. Yakın zamanda Belediyesi tarafından kullanılacak olan insansız hava araçları ilçe genelinde denetim ve kontrol amacı ile kullanılacak. Çalışma ile Belediye’nin ilçe genelinde saha çalışmalarına da ciddi katkılar sağlayacak.

İnsansız hava aracı projesinin ilk ayağında Başakşehir Belediyesi Zabıta ve Bilgi İşlem personeli ‘İnsansız Hava Aracı’ eğitimi aldı. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi bünyesinde verilen eğitimlerde, katılımcılar model uçaklar üzerinde uygulamalı bilgiler aldı. Eğitimde ayrıca teknik bilgilerin yanı sıra simülatör eğitimleri de verildi.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitim, Türk Hava Kurumu’ndan sertifikalı öğretmenler tarafından verildi. İlçede yeni bir dönem açacak olan ‘insansız hava aracı’ projesi için alınan eğitim iki gün sürecek.

‘Sivil havacılığa daha çok önem verilmesi gerekiyor’

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, eğitimin içeriği şöyle anlattı “Eğitimde öğrendiklerimizi daha sonra pek çok alanda kullanabiliyoruz. Bugün burada katılımcılarımıza öncelikle uçaklar havada nasıl kalır? Uçak çeşitleri nelerdir? Teknik malzemeler nelerdir? Bunları anlatıyoruz. Akabinde de katılımcılara simülatörler vasıtası ile uçmasını sağlıyoruz. Bu simülatör gerçek hava durumlarını simule edebiliyor, kişi tekrar tekrar uçuş denemelerini güvenli bir şekilde yapabiliyor. 15 gün simülatör eğitimi alan bir kişi artık yavaş yavaş eğitmenler ile birlikte uçabilir hale geliyor.”

Gruptan gruba değişse bile biz çocuklara bu eğitimi bir dönem boyunca veriyoruz, diyen Yıldız, “Burada ki eğitimler sonunda yavaş yavaş araziye çıkacağız. Hedefimiz de Haziran ayına kadar katılımcıları uçuruyor hale gelmek. Bu eğitimleri herkes veremiyor. Burada ki eğitmenlerimizin hepsi Türk Hava Kurumu’nda sertifikalı hocalardır. Türkiye’de sivil havacılığa daha çok önem verilmesi gerekiyor. Başakşehir Belediyesi öncü hizmetler yapıyor bizde belediye’den uçuşlar için alan istiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35