banner25

Başakşehir’de İlk Ders Zili Çaldı

Başakşehir’de, 107 bin 454 öğrenci için ilk ders zili çaldı. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Mutluluğun şehri Başakşehir’de tüm çocuklarımız başarılı olsunlar, hepsi geleceğe en güzel şekilde hazırlansınlar diye çalışıyoruz.” dedi.

Başakşehir’de İlk Ders Zili Çaldı
 Başakşehir Ahmet Kabaklı İlkokulu’nda düzenlenen ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Öğrencilerin sahnelediği halk oyunları gösterisi, şiirler ve sahne performansları konuklardan büyük alkış topladı.

“Amacımız hayırlı nesiller yetiştirmek”

Ahmet Kabaklı İlkokulu Müdürü Zeki Borcekli, okul olarak amaçlarının milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, onları koruyan ve geliştiren, çağın gereklerine uygun hayırlı nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

“Öğretmenler dünyanın en önemli işini yapıyor”

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, eğitimin sevgiyle başladığını dile getirerek, “Biz öğretmenler, dünyanın en önemli işini yapıyoruz; çünkü biz, insan yetiştiriyoruz.” dedi.

“Çocuklarımıza her türlü imkânı sunmaya çalışıyoruz”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, çocukları çağın gereklerine göre yetiştirmek için uğraş verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bilgievlerimizle, Spor Parklarımızla, Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezimizle ve kütüphanelerimizle çocuklarımıza, onları geleceğe hazırlayacak her türlü imkânı sunmaya çalışıyoruz. ‘Mutluluğun Şehri’ Başakşehir’de tüm çocuklarımız başarılı olsunlar, hepsi geleceğe en güzel şekilde hazırlansınlar diye çalışıyoruz. İnşallah yavrularımızın bu heyecanlı dakikaları yıl boyu sürer.” 

“Ben bir öğretmen çocuğuyum”

Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ise, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu belirterek, “Ben de emekli bir sınıf öğretmeninin, Hüsamettin Turan’ın oğluyum. Allah anamızdan, babamızdan ve bizleri bugünlere getiren tüm öğretmenlerimizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilçe protokolü ilk ders zilini çaldı. Ders zilinin çalmasıyla beraber öğrenciler sınıflarına geçerek ders başı yaptı. Okulların açıldığı ilk gün yeni okula başlayan öğrenciler ve velilerin heyecanlı olduğu görüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35