banner25

Başakşehir'de Her Yönüyle Aile Konuşuldu

Siyer Vakfı tarafından düzenlenen “Aile Konuşuluyor” programında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Aile kurumunun ayakta kalması için önce biz pozitif olmalıyız. Pozitif enerjimizi tüm faaliyetlerimizde yansıtıyoruz.” dedi.

Başakşehir'de Her Yönüyle Aile Konuşuldu
 Gençlikle ilgili araştırma ve raporların yayınlandığı Gençlik Çalıştayı’nın ardından Başakşehir’de bu kez toplumun temel taşı aile konuşuldu. Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, Yavuz Bülent Bakiler ve Münib Engin Noyan gibi isimler katıldı. Gün boyu süren programda tüm yönleriyle aile konuşuldu.

Başakşehir times Haber Merkezi/Hüseyin Çetiner

“Aileler çocukların ne istediğini bilmeli”

Programa katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu bir konuşma yaptı. Ailenin toplumun temel taşı olduğuna işaret eden Başkan Kartoğlu, “Bu kurumun ayakta kalması lazım. Ama öncelikle hem aile için hem toplum için pozitif enerji vermeli. Bazıları soruyor, ‘başkanım her yere güldüğün fotoğrafının bulunduğu tabela asıyorsun’ diye. Biz pozitif enerji yaymak için güler yüzlü oluyoruz. Bu yüzden mutluluğun şehri Başakşehir diyoruz.” dedi.

“Her mahalleye kıraathane yapacağız”

Başkan Kartoğlu, gelecekte aileleri oluşturacak çocuk ve gençlerle ilgili yaptıkları çalışmaları da anlattı. “En büyük sıkıntı gençlerle ilgili diyoruz. Hep konuşuyoruz; ‘ne yapacağız, ne tedbirler aldık’ diye. Çocuk ve gençlerin nargile salonlarına gitmesiyle ilgili şikayetler alıyoruz. Başakşehir Millet Kıraathanesi’ni kurduk. Kıraathanede cumartesi günleri giriş sayısı 3 bin 200, hafta içi bin 500 civarında. Demek ki çocuklar ortam bulduğunda değerlendiriyor. Madem yoğun ilgi var, kıraathanelerin sayılarını artıralım. Bunun için küçük ama her mahalleye bir kıraathane yapmak için çalışmaya başladık.” diye konuştu.

Kaynak:Başakşehir Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35