banner25

Başakşehir'de Hayat Ölçüsü konuşuldu

Güzel ahlakı, aile efradı ve çevresiyle ilişkilerinde yalnız müminler değil tüm insanlığa örnek olan yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav)’in hayatı ‘Hayat Ölçümüz’ adlı programda Gazeteci-Yazar Mahmut Toptaş tarafından anlatıldı.

Başakşehir'de Hayat Ölçüsü konuşuldu
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye çok sayıda Başakşehirli katıldı.
Allah (c.c) kitabı terazi olarak indirdi diyerek sohbetine başlayan Mahmut Toptaş: “Allah (c.c). İnsanlar adaletle ayakta kalsınlar, adaleti ayakta tutsunlar diye adalet ölçüsü olarak kitabı indirdi. Bize hayatı veren, kalbimizi şuanda çalıştıran ve hayatımızı bize lütfeden Allah (c.c) hayat ölçümüz olarak, insanların cehenneme gitmemesi için Kuran-ı Kerim’de örnekler göstermiştir.” dedi.

İsraf etmeyiniz
 
Yeme, içme ve eşya israfından çok insan israfıyla ilgili ayet gönderildiğini de belirten Toptaş: ”Yediğimiz içtiğimizden arta kalanlar israfımızdır, sonrasında çöpe atarız. İşte insanın çöplüğü de cehennemdir. Ama insanlar orası için yaratılmamıştır. Allah (c.c) bir peygamberle insan hayatını başlatmıştır ki yanlış yola gitmesinler diye. Yine yetmemiş zaman içerisinde yapılan hatalarında düzeltilmesi için birçok peygamber ve kitaplar göndermiştir. Ama buna rağmen insanlara israf etme okulları açılmıştır.”

Kim olursan ol kibirli olma
 
Allah (c.c.) yürüyüşümüzden konuşmamıza kadar yapacaklarımızı Kuran-ı Kerimle bize terazi olarak göndermiştir diyen, Toptaş: “Allah (c.c.), Hz. Peygamberimize Kuran-ı Kerim’i öğretti ki insanların, ülkelerin birbirleriyle münasebetlerin ölçüsünü vermek için. Yine Allah (c.c.) Kuran-ı Kerimle göndermediklerini Hz. Peygamberimizle göndermiştir ki insanlar örnek alsın. Mesela çok sesli konuşmamanın, kibirle yürümemenin ölçüsü Hz. Peygamberimiz (sav)’dir. Bu yüzden yolda gülümseyerek giden insandan korkmayacaksın, çünkü onlardan genelde zarar gelmez” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35