banner25

Başakşehir’de Fidan Dikimi Seferberliği

Orman Haftası çerçevesinde Başakşehir Kaymakamlığı, Başakşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ve ilçe okul öğrencilerin katılımlarıyla fidan dikimi yapıldı.

Başakşehir’de Fidan Dikimi Seferberliği
Etkinliklerin ilki, Süleyman Demirel İlköğretim Okulu tarafından Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Okul öğrencilerinin dans, müzik ve tiyatro gösterilerinden oluşan etkinliğe Başakşehir Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı temsilen Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, İSKİ Başakşehir Şube Müdürü Mehmet Dİkici, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Zarifoğlu, Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Sönmez, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İbrahim Sönmez yüzlerce canlı ve bitki çeşidini barındıran ve bugün sürekli kesilerek tüketilen ormanların yerine mutlaka yenilerinin dikilmesi gerektiğini belirterek herkesi seferberliğe davet etti.

ÇEKÜD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Zarifoğlu ise “Bu mukaddes vatan toprağı hepimizin. Gittikçe kuraklaşan bir dünya ve bozulan ekolojik denge ve daralan yaşam alanları, toprağımızın en büyük düşmanıdır. Bu yüzden dikeceğimiz her fidan daha büyük bir önem kazanmaktadır. Bugün miniklerimizin diktiği fidanlar yarın onlarla birlikte büyüyüp gelecekte hepimizi mutlu kılacaktır” dedi.

“Ülkemiz ve dünyanın geleceği için ağaç dikmeliyiz”
Son olarak söz alan Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, ormanların dünyadaki eko-sistemin temel unsuru olduğunu belirterek, “Dünyada her yıl milyonlarca dönüm orman arazisi yakılıp kesilip yok edilmektedir. Her yıl kişi başına 7 ağaç tüketimimiz var. Biz en azından bir yılda tükettiğimiz miktarı yerine koyamasak bile boş bulduğumuz tüm alanlara ağaç dikmeliyiz. Bu da ülkemiz ve dünyanın geleceği için fidan dikimine önem vermeliyiz” dedi.
Süleyman Demirel İ.Ö.O. öğrencileri tarafından sahnelenen müzik dans ve tiyatro gösterilerinin ardından fidan dikimi için Eski Şamlar Köyü Mevkii’ne geçildi.

“Bugün diktiğiniz ağaçların altında yarın başka çocuklar oynayacak”


Eski Şamlar Köyü Mevkii’nde gerçekleşen fidan dikme etkinliğine Muş Milletvekili Faruk Işık, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir Belediyesi birim müdürleri vatandaşlar ve ilçe okullarından öğrenciler katıldı.

Başkan Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada, şehir hayatının ağaçların nasıl yetiştiğini zaman zaman
unutturduğunu belirterek; “Şamlar Ormanında biz çocuklarımıza izcilik kampları düzenlediğimizde çocuklarımız 30-40 yıl önce dikilmiş ağaçların arasında kamp yaptılar. Şimdi dikeceğiniz ağaçlar da inşallah bundan 30-40 yıl sonra da burada bir orman olduğunu çocukların bu ağaçların altında oynadığını düşünürlerse ne kadar önemli bir şey yapmış olduğumuzu anlarız” dedi.

Muş Milletvekili Faruk Işık ise “Doğrusu böyle anlamlı bir günde burada olmak çok güzel. Peygamberimizin bir hadisi var; “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidanınız varsa dikin onu” buyuruyor. İnşallah benim de Başakşehir’de bir dikili ağacım olacak” diye konuştu.

Öğrenciler Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan çukurlara fidanlarını dikerek, can suyu verdiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35