banner29

Başakşehir'de Ermenistan Protestosu

İstanbul Başakşehir’de bir grup, Ermenistan ile Azerbaycan arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Ermenistan bayrağını yaktı. Basın açıklaması yaparak Ermenistan’a tepki gösteren grup sloganlar atarak ara sokaklarda yürüyüş yaptı.

Başakşehir'de Ermenistan Protestosu
Ermenistan ile Azerbaycan arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Ermenistan’ı protesto etmek isteyen bir grup, saat 19.00’da İstanbul Başakşehir Ziya Gökalp Başkomutan Caddesi üzerinde bir araya geldi. Ellerinde dövizler, Azerbaycan ve Türk bayrakları taşıyan grup, çatışmalarda hayatını kaybeden Azeri askerlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Ardından grup adına basın açıklaması yapan Yunus Kök, ‘’Kısaca Karabağ üzerinde konuşacak olursak, Karabağ hukuken Azerbaycan toprağı olmakla birlikte Ermeni milislerin işgaline uğramış ve Türkiye’ye cephe alan tüm güçler Ermenistan ile bir olup burada hukuk dışı bir devlet kurmuştur. 1992 yılında kurulan bu devleti Ermenistan kendisi bile tanımamıştır. Buradan çıkarılacak sonuç Ermenistan burayı kendi toprağı görmekte buradaki sözde devleti de usu gibi kullanmaktadır. Önemle belirtmek isteriz ki Karabağ ayrı bir devlet yahut Ermeni toprağı değildir. Karabağ bizim için Güney Azerbaycan’dır. Türk toprağıdır. 300 milyonlu Türk dünyası bir ve beraber olmalıdır. 3 milyonluk Ermenistan’a değil toprak verecek çakıl taşımız dahi yoktur’’ dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından Ermenistan bayrağını yaktı. ‘’Ne mutlu Türküm diyene’’ şeklinde sloganlar atan grup, ara sokaklarda yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından grup olaysız dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35