banner29

Başakşehir’de Dükkanlara Hijyen Sertifikası

Temiz İşyeri Sağlıklı Toplum Kamu İşbirliği Projesi kapsamında başlatılan Hijyen Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan işletme sahiplerine sertifikaları teslim ediliyor.

Başakşehir’de Dükkanlara Hijyen Sertifikası
 Bakkal, kasap, pastane, fırından; berber ve kuaföre kadar insan bedenine temas eden tüm hizmet sektörünün mutlaka hijyen sertifikası alması gerekiyor.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Başakşehir Tarım, Gıda ve Orman Müdürlüğü ile Başakşehir Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Temiz İşyeri Sağlıklı Toplum Kamu İşbirliği Projesi” kapsamında düzenlenen hijyen eğitimlerinin ölçme ve değerlendirme sınavında başarılı olan katılımcılara sertifikaları dağıtılmaya başlandı.

Zaman kaybı yaşanmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Başakşehir Halk Eğitim Müdürlüğü onaylı Kurs Bitirme Belgeleri, kursiyerlerin çalıştığı işletmelere gidilerek bizzat kendilerine teslim ediliyor.

Kuaförler de eğitimden geçti

Başakşehir’in tüm mahallelerinde verilmesi planlanan eğitim programına tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapan bakkal, market, şarküteri, kuruyemişçi, manav, lokanta, pastane, fırın, kasap gibi işletmeler ile insan bedenine temasın söz konusu olduğu hizmetleri veren kuaför ve güzellik salonu çalışanları da katılabiliyor.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, hijyen eğitimlerine çok önem verdiklerini belirterek, “Halka hizmet eden sektörlerde tüm iş yerlerine hijyen eğitimi vereceğiz. Başakşehir’de hijyen sertifikası olmayan iş yeri kalmayacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35