banner25

Başakşehir’de dualar Kudüs için

Başakşehir’de sivil toplum kuruluşları, Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesini protesto etti. Cuma namazı sonrası Kayaşehir Hz. Hüseyin Camii bahçesinde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Başakşehir’de dualar Kudüs için
 Cami bahçesini dolduran kalabalık, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun dualarına eşlik ederek, bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti özgür Kudüs’te, Mescidi Aksa’da da dua edebilme dileğinde bulundu.

 

Başakşehir’de sivil toplum kuruluşları, Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesine tepki gösterdi. Cuma namazı sonrası Kayaşehir Hz. Hüseyin Camii bahçesinde gerçekleştirilen Kudüs’e destek mitingine AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 20 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Cami bahçesini dolduran kalabalık, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyıp Büyükelçilik binasını Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma talimatı vermesini protesto etti.


Ellerinde dövizlerle tekbir getirip İsrail ve ABD aleyhine slogan atan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Mehmet Sevgi, İstanbul’da 42 cami ile birlikte Türkiye’de birçok alanda Müslümanlarının kalbinin Mescidi Aksa için attığını belirterek, "Bugün küfre karşı azmi bilenmiş insanların birleştiği gündür. Bu kararı alanlar düşünmediler ki; Dünyadaki 1 milyon 700 bin Müslümanın birliğini sağlayacaklar.  Onlar düşünmediler ki, Allah’ın tuzakları tuzakların en büyüğüdür.” dedi.


Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, gözyaşları içerisinde Kudüs’teki acı ve akan kanın durması için dualar ederken, kalabalık hep birlikte amin nidaları ile Başakşehir semalarını inletti. Döngeloğlu, bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti özgür Kudüs’te, Mescidi Aksa’da da dua edebilme dileğinde bulundu.


Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, tarih boyunca yalnızca Müslümanların yönetiminde barış ve huzur bulmuş olan Kudüs’ün tekrar “Darüsselam” yani barış yurdu, selam diyarı olacağına yürekten inandığını belirterek, “Dünyadaki Müslümanlar ABD ve İsrail’in bu alçak planın gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Kudüs bizim onurumuzdur. Filistin bu davada yalnız değildir, her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35