banner32

Başakşehir’de Diyabet Eğitim Semineri Düzenlendi

14 Kasım Diyabet Günü çerçevesinde Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi’nde seminer gerçekleştirildi. Doç. Dr. Mustafa Kanat ve Diyetisyen Doktor Burcu Uludağ’ın katıldığı seminerde diyabeti önleme, kontrol yöntemleri ve diyetin önemi anlatıldı.

Başakşehir’de Diyabet Eğitim Semineri Düzenlendi
Diyabet engellenebilir ve geciktirilebilir bir hastalıktır.

Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğunu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığını belirten Doç. Dr. Mustafa Kanat; “Amerika’da bir yılda diyabet hastalığı için 245 milyar dolar harcandığı tespit edilmiş ve ne denli yaygın bir hastalık olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye’de ise her iki kişiden birisi diyabet hastası ya da olma yolunda ilerliyor. Diyabet engellenebilir ve geciktirilebilir bir hastalıktır. Egzersiz ve kullanılan diyabet ilaçları ile geciktirilebilir. Obezite hastalığı diyabete davetiye çıkartan bir hastalıktır. Önlemek için ise
yediklerimize dikkat etmeli, sürekli egzersiz yapmalıyız” dedi.

Diyabet hastalığında beslenme çok önemli

Diyetisyen Doktor Burcu Uludağ ise; diyabette beslenme konusunun üzerinde durarak “Diyabet hastası olan bir kişi reçel, bal, şekerli gıdalar, limonata, gazlı meşrubatlar, pirinç pilavı, hamurlu tatlılar, hamur işleri ve şekerli olan her gıdadan uzak durması gerekiyor. Burcu Uludağ, diyabet hastalığında beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek tüketilmesi gereken gıdalar arasında tahıllı ürünler, sebzeler ve süt grubu gıdaların kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Seminerin sonunda katılan vatandaşlar doktorlara diyabet ve korunma yolları ile ilgili merak ettikleri soruları sordular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35