banner32

Başakşehir'de dere yatağına Plaza dikilecek

Başakşehir'de yaşanan sel felaketinde sular altında Kalan KİLLER marketin yerine plaza dikiliyor...

Başakşehir'de dere yatağına Plaza dikilecek
 Başakşehir Sular Vadisi sakinleri, Kiler’in arsasına yapılacak yapı ile ilgili kaygılılarCHP İBB Meclis Üyesi Serdar Bayraktar hazırladığı yazılı soru önergesi ile Başkan Kadir Topbaş’a “Ayamama deresinin hat yatağını işgal eden ne varsa yıkıp geçeceğiz” diyen BaşkanTopbaş, Başakşehir’i Başakşehir yapan Sular Vadisi’nde dere yatağına yapılacak plazaya ne diyor? Sorusunu yöneltti.


Başakşehir Times Haber Merkezi 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Mart 2012 Cuma günü gerçekleşen Meclis oturumunda CHP’li Meclis Üyeleri hazırladıkları yazılı soru önergesi ile Başkan Topbaş’a Başakşehir Sular Vadisi’ndeki Kiler’in arsasına yapılacak yapıyı sordular. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İBB Meclis Üyesi Serdar Bayraktar tarafından hazırlanan, CHP İBB Meclis Üyeleri İnci Beşpınar ve Tuncer Özyavuz imzaları ile Başkanlık makamına havale edilen önergede, Başakşehir 4. Etap 2. Kısımda bulunan Kiler Market'in bulunduğu yerde bir inşaat faaliyetinin başlayacağı, genel şehircilik ilkeleri ve haklar gözetilmeden bir yapının yapılması durumunda çevre yaşayanları açısından son derece rahatsız edici bir yapı ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

Verilen soru önergesinde buraya bir ruhsatın verilip verilmediği, nasıl bir yapı yapılacağı, planlarda donatı alanlarını azaltıcı bir karar olup olmadığı, daha önce sel felaketinin yaşandığı bu alan ile ilgili İBB’nin ne yapmayı düşündüğünü soruları sorulan önerge şöyle;

 “Ayamama deresinin hat yatağını işgal eden ne varsa yıkıp geçeceğiz” diyen BaşkanTopbaş, Başakşehir’i Başakşehir yapan Sular Vadisi’nde dere yatağına yapılacak plazaya ne diyor?

 “İçinde bulunduğumuz günlerde Başakşehir 4. Etap 2. Kısımda bulunan Kiler Market'in gerek taşınma faaliyetlerinden gerekse konu hakkındaki diğer haberlerden, Kiler Market’in bulunduğu yerde bir inşaat faaliyetinin başlayacağını anlıyoruz.

Genel şehircilik ilkeleri ve haklar gözetilmeden bir yapının yapılması durumunda çevre yaşayanları açısından son derece rahatsız edici bir yapı ortaya çıkabilir. Bu kapsamda;

1. Söz konusu parsel için verilmiş bir inşaat ruhsatı var mıdır? (Varsa bir örneğinin tarafımıza verilmesi.)

2. Söz konusu parsel için yapılanma hakları nedir? Emsal değeri kaç kabul edilmektedir?

3. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgili 14.10.2005 tarih ve 2600 numaralı Esenler İlçesi İkitelli Toplu Konut alanında bulunan 1262 ada 1 parsel 1266 ada 1-2 parseller 1286 ada 8 parseller hk kararında karar ilgili kurum görüşleri alınmadan düzenlendiğinden alınacak tedbirler yönünden uygulamada sakıncalar olabileceğinden söz edilmektedir? Geçen süre içerisinde olası sakıncaları gidermek amaçlı ne önlemler alınmıştır? Karar da mülkiyet KİPTAŞ'a ait görünmektedir? Şu anda mülkiyet sahibi kimdir? Ne zaman değişmiştir?

4. Yine aynı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kararında birçok parsel üzerinde fonksiyon değişikliklerine gidilmiş, emsal değerleri parseller arasında aktarılmıştır. Bu durum bölge bazında toplam donatı alanlarının oranlarını nasıl değiştirmiştir?

5. Daha önce sel felaketinde sular altında kalan bu alanda yapılacak yapılaşma konusunda İSKİ’nin görüşü nedir?  İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak nasıl önlem almayı düşünüyorsunuz?

6. Plan notlarında çatı şekli serbesttir şeklinde belirtilmektedir. Yapılmış ise planlarda çatı ne şekilde belirlenmiştir?Çekme mesafeleri ne şekilde alınmıştır? Plan notları 10. Maddede belirtilen Sığınak konusu bu bina ve parsel için nasıl hesaplanmıştır? Nereye ve hangi özelliklerde yapılacaktır?

7. Yapılacak yapı arkada kalan Cami ve konutların görüş alanını ve ferahlığını nasıl etkileyecektir?


Haber Servisi : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) Hıdır Ulağ


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35