banner29

Başakşehir'de “Birlikte Yürüyoruz“

“Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak” konulu Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan “Birlikte Yürüyoruz” kampanyası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN’in de katılımlarıyla başlıyor.

Başakşehir'de “Birlikte Yürüyoruz“

Kampanya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başakşehir Belediyesi, Esenler Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile hayata geçiriliyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Türkiye genelinde bütün engel gruplarını kapsayan “Birlikte Yürümeye Hazır mıyız?” isimli yeni bir araştırmanın sonuçlarının da açıklanacağı basın toplantısı hakkında konuşan Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman AYVA; “Toplumda % 5 değişimi hedefleyen Birlikte Yürüyoruz isimli kampanyamız 3 yıl sürecek. Kampanya kapsamında; Kamu spotları, 576 adet konferans, 4.320 saat canlı eğitim, 12 adet yarışma, tiyatro, 26 bölümden meydana gelecek çizgi film, belgesel, sinema filmi, kısa film etkinlikleri ve yaz kampları yapılacak.

Bu kampanya’da 7’den 77’ye her kesimde; ortak bir dil ve akıl oluşturacağız. Engelliler ile toplumumuzun ortak bir paydada buluşması tek amacımız. Kampanyamızın yüzü; FATİ isimli görme engelli çizgi kahramanımız olacaktır. FATİ’nin maceraları üzerinden de devam edecek bu kampanya toplumda büyük değişimlere yol açacak.” dedi.

Kampanya kapsamında pilot ilçeler olarak seçilen İstanbul’un Başakşehir, Esenler ve Üsküdar Belediyeleri işbirliği hayata geçirilecek olan programların ilk aşaması, 30.06.2013 tarihine kadar devam edecektir. 2013 eğitim yılının başlangıcından itibaren ise ülke genelinde ve yurtdışında yapılmaya devam edecek.

Projenin Türkiye tanıtımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN’in de katılımlarıyla 09.02.2013 tarihinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun salonunda yapılacak.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35