banner32

Başakşehir’de Bayram Tadında Sağlık Taraması

Başakşehir Belediyesi, “Sağlıklı Nesiller, Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında geleceğin teminatı çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla ilçe genelindeki ilkokullarda genel sağlık taraması başlattı.

Başakşehir’de Bayram Tadında Sağlık Taraması
 Çocuklar, şişme oyun parkurları, Başakgiller ve palyaçolar eşliğinde bayram tadında bir sağlık taraması yaşadı.

Başakşehir’de “Sağlıklı nesiller, mutlu yarınlar” parolasıyla ilçe genelindeki ilkokullara yönelik yürütülen halk sağlığı projesi kapsamında 1’inci sınıf öğrencileri genel sağlık taramasından geçiriliyor. Taramalarda, minik öğrencilerin göz, diş ve genel muayeneleri yapılıyor. Doktor, hemşire ve görevlilerinden oluşan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sağlıklı yaşam konusunda öğrencilerin yanı sıra anne ve babalara da bilgi veriyor.

Öğrencilerin elinden Başakgiller tuttu

Bahçeşehir Şehit Savcı Selim Kiraz İlköğretim Okulu’ndaki sağlık taraması öncesinde öğrencilerin ‘doktor fobisi’ni yenmeleri için okul bahçesine şişme oyun grupları kuruldu. “Sıfır atık, güzel gelecek” çevre projesinin sevimli maskotları Başakgiller de, öğrencilerin oyunlarına sevilen şarkıları ve danslarıyla eşlik etti. Başakgiller’in elinden tutarak muayene TIR’ına gelen miniklerin heyecanı ve sevinci görülmeye değerdi.

 “Sağlık problemleri erkenden teşhis ediliyor”

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık Memuru Sefer Topal, mutlu ve sağlıklı bir Başakşehir için çalıştıklarını belirterek, “Proje kapsamında Başakşehir’deki ilköğretim okullarında çocuklarımızın genel muayenelerini yapıyoruz. Erken teşhis ile herhangi bir sağlık problemi olanların tedavi olmalarını sağlıyoruz.” dedi.

“113 bin öğrenci taramadan geçirildi”

9 yıldır devam eden projeyle 113 bin öğrencinin sağlık taramasından geçtiğini belirten Topal, “Hekimlerimiz tarafından çocuklarımızın genel tıbbi muayeneleri yapılıyor. Kalp, akciğer, gelişim bozukluğu ile ilgili bir sıkıntısı varsa velilerle görüşüp yine bir üst basamak sağlık merkezine yönlendiriyoruz. Ağız ve diş muayenelerini yapıyoruz. Yine aynı şekilde göz muayeneleri yapıyor, vücut kitle ölçümlerini alıyoruz. Çocuklarımız kapsamlı bir tıbbi muayeneden geçiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Başakşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz”

Bahçeşehir Şehit Savcı Selim Kiraz İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Umut Yıldız da, öğrencilerin sağlık taramalarından geçmesinden hayli memnun olduklarını dile getirerek, “Başakşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Sayın Yasin Kartoğlu’na bu güzel ve anlamlı etkinlik için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Sağlık taramasından geçilen öğrencilere muayene sonunda içinde diş fırçası ile macunu bulunan ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35