banner32

Başakşehir’de Afrika ve Ortadoğu Rüzgarı Esti

Başakşehir Belediyesi, ‘Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Programı’ için İstanbul’da bulunan Afrikalı ve Ortadoğulu işadamlarını misafir etti. Sudan, Afganistan, Dominik Kongo, Irak’ın önde gelen 100 işadamı heyetini, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal adına Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Lütfü Tama ağırladı.

Başakşehir’de Afrika ve Ortadoğu Rüzgarı Esti
 İşadamları Çağrı Merkezine hayran kaldı

Başakşehir’de hizmet veren İKTİSAD (İkitelli Sanayici ve İşadamları Derneği)’ın öncülüğünde Başakşehir’de bulunan girişimciler, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Lütfü Tama tarafından öğle yemeğinde ağırlandı. Samimi bir ortamda yenen yemeğin ardından, belediye hizmet binasını gezen işadamları, çağrı merkezine hayran kaldı.  Diğer müdürlüklerle ilgili de bilgi alan ziyaretçiler günün anısına Tama’ya deri üzerine yazılmış Esma-Ü Hüsna (Allah’ın En güzel isimleri) hediye etti. Ziyaret iş adamlarının birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.


Başakşehir Times Haber Merkezi 


“Fuar” Ticarete köprü olacak

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle 03-10 Haziran tarihleri arasından CNR Fuar Merkezinde düzenlediği “Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı” na 130 ülkeden bin 470 kişinin katılması bekleniyor. İkili ticari ortaklıklar ve ilişkilerin kurulacağı fuarda bu sene ağırlıklı olarak inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektöründe üretim yapan işadamları katılıyor.

Dominik Kongo’lu İşkadınından Türk Yatırımcılara Davet 

Başakşehir’i ziyaret eden ve fuar kalımcıları arasında yer alan Dominik Kongo’lu Nangi Tokiwi Mırgille, hırdavat, alüminyum ve tekstil ticaretiyle uğraştığını belirterek, “Türkiye ve İstanbul’a fuar için İlk defa geldim. İstanbul çok gelişmiş yerleşik düzene sahip bir şehir. Organizasyonu düzenleyenlere çok teşekkür ederim. Yatırımcılara ülkemizi tanıtıp, ikili ortaklıklar geliştirmek için buradayım” dedi. 

Dominik Kongo'dan Sula Nafısa Bebe ise belli aralıklarla Türkiye’yi ziyaret ettiğini ifade ederek, “Türkiye’de daha önce ticaret yapıyordum. Bu güzel fuarın ülkeme ve Türkiye’ye ticari anlamda kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Dominik Kongo 75 milyonluk nüfusuyla zengin işadamlarının yoğun olduğu bir ülke. Ben özellikle Türkiye’den girişimci hanımlarla görüşerek ikili ticari ortaklıklar kurmak istiyorum. Onları ülkemize davet ediyorum” dedi.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35